Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Zdrpi - briši - optuži drugog

Posljednje najave iz Vlade da će raspustiti Požeško – slavonsku županiju je direktna pljuska u lice građanima ove zemlje od strane HDZ-a. Zar nas smatraju maloumnima pa da ne vidimo što rade?

Prvo njihov HDZ-ov župan Bagarić zaduži županiju (da ne upotrijebim realniji izraz „pokrade“) u kompi s Vladom Zecom za iznos veći od zakonom dozvoljenog maksimuma, zatim izbije skandal i prijevremeni izbori na kojima HDZ bude potučen do gležnjeva. Naravno županija biva blokirana jer je novac nestao, a županija dug ne može pokrivati.

Novoizabrani župan upućuje bezbroj apela Vladi RH da sredi financijsku situaciju u županiji jer županija nije u mogućnosti riješiti nastalu situaciju bez pomoći države. No, iz vlade ne reagiraju na pozive u pomoć. Čak se i predsjednik Mesić, pozivajući se na ustav, uključio u poziv Ivi Sanaderu da pomogne županiji i omogući normalno funkcioniranje državne uprave.

U pravoj HDZ-ovj maniri zdrpi – briši – optuži drugog, drug Ivo Sanader poručuje da, ako sadašnji župan nije u stanju srediti situaciju u županiji vlada će raspustiti županijsku skupštinu i na čelno mjesto postaviti vladinog izaslanika. Kao da je novoizabrana vlast kriva za situaciju.

Ako drug Sanader i ostali članovi partije HDZ misle da smo mi idioti, onda su se grdno prevarili.

Post je objavljen 25.08.2006. u 16:03 sati.