Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/daywalker

Marketing

Novi u moru foto blogova



I ja sam se pridružio vojsci fotoblogova. Ne iz razloga kaj je to ne znam kak popularno. Ja i tak nisam profesionalac, nego totalni početnik u svijetu fotografije, ali vrlo spreman učiti. Isto tak, nisam od onih koji imaju oko za fotku. Ne gledam baš puno oko sebe, zapravo gledam iznad. U reklame. Možda malo čudno, ali su me oduvijek privlačile reklame po zagrebačkim pročeljima. Od onih lijepo dizajniranih, smještenih na pravo mjesto, do onih napisanih markerom na komadu lima, zakucanih na masivna vrata skrivenih dvorišta u zagrebačkom centru.

Razmišljanja o fotkanju reklama postoje već odavno, ali kako sam bio bez fotića, nikad nisam ni mislio da će to doći do realizacije. A onda sam na korištenje dobio Olympusa C-720 (fala buraz), pa sam odlučil vidjet kak bu to išlo. Sa svakom fotkom naučim neš novo. Može se jako dobro vidjet da su fotke do sada slikane onak kak mi je došlo, bez puno razmišljanja o svjetlu, kompoziciji i sličnim stvarima. Ali to bu se mijenjalo polako, već sad često nisam zadovoljan pa fotkam jednu stvar 10 puta iz različitih kuteva dok ne dobijem ono kaj zelim. Trebam još i puno naučit o fotiću koji imam i kaj sve može. Polako. Kao što rekoh, imam volje.

Za fotkanje su me zainteresirali SadisticoShy i Štetočina, koji uvijek uz sebe imaju aparate i stalno, posebno na blogerskim okupljanjima, nekaj škljocaju. Fala dečki.

Blog je još uvijek u eksperimentalnoj fazi, sa generičkim designom. Kad uhvatim malo više vremena pozabavil bum se i s tim.

Dok se to ne desi, navratite slobodno. Dajte ideje kaj bi se isplatilo fotkat. Hvalite i kudite. Ali nemojte biti preozbiljni. Ipak je to još samo jedna šetnja Zagrebom. Ovaj put negdje na pola puta puta između ljudi i ceste i krovova i ptica.

Zagrebačke Reklame






Post je objavljen 25.08.2006. u 11:45 sati.