Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/horrori

Marketing

The Eye (2002)

Image Hosted by ImageShack.us The Eye, Hong Kong, 2002.
Redatelji: Oxide Pang Chun & Danny Pang
Glume: Angelica Lee, Lawrence Chou, Yut Lai So, Chutcha Rujinanon, Yin Ping Ko, Candy Lo, Pierre Png, Edmund Chen...
Ocjena: 8

Priča se vrti oko mlade i slijepe djevojke imenom Wun (Angelica Lee) koja se podvrgne transplantaciji očne rožnice kako bi vratila vid koji je izgubila još kao malo dijete. Operacija se pokaže uspješnom te se sve čini potpuno normalnim do trenutka kada Wun počne viđati duhove nedavno preminulih ljudi. Isprva ih Wun počne ignorirati, no shvativši da ne može, zajedno s mladim doktorom Wahom (Lawrence Chou) odluči istražiti odakle njezine oči potječu u nadi da će otkriti zašto joj se ta grozna priviđenja događaju...

Image Hosted by ImageShack.us Ne znam da li postoji film koji me toliko užasnuo kao ovaj film. Čuo sam dosta pozitivnih stvari o filmu tako da sam ga vrlo rado pogledao i drago mi je što sam to napravio jer mi se film toliko svidio da bez pretjerivanja mogu reći da mi je ovo jedan od najboljih horrora svih vremena. Film ima ajmo reći dva dijela, ili bolje, dvije polovice. Prvu briljantno jezovitu i strašnu te drugu sablasnu i pomalo tužnu polovicu. Naravno da se moralo dogoditi to da u drugoj polovici nije bilo toliko scareova jer je priča ipak išla u novi smjer te se više vrtila oko pronalaska bivšeg vlasnika tih očiju, nego oko duhova, što je dakako bila jako dobra ideja jer je druga polovica bila puno dramatičnija i zanimljivija, dok je kraj bio jednostavno genijalan te me samo natjerao da film zavolim još više. Braća Pang su obavili predobar posao kao redatelji i scenaristi filma, no to me ni ne čudi jer im u filmskoj biografiji ovo nije jedini uspješni film (uostalom braća Pang su snimili još i dva nastavka ovog filma). Duhovi su bili savršeni napravljeni te je svaki bio jedinstven na svoj način, dok me jedan toliko užasnuo da to ne mogu opisati (imate sliku lijevo pa pretpostavite i sami). Zapravo općenito gledajući moram priznati da je ovo jedini film koji me više od dva puta natjerao da skočim sa stolice.

The Eye je bez sumnje jedan od najboljih horrora svih vremena te uz Ringu najuspješniji azijski film koji zapravo ima ama baš sve savršeno, nisam mu naišao na niti jednu manu osim možda nedostatka scareova u drugoj polovici filma, no kao što i rekoh, nije bilo potrebe za njima jer je priča otišla u novi pravac te se vrtila oko totalno druge stvari. Uglavnom, da ne pišem više ovako u nedogled, tri riječi- The Eye, pogledati!

Post je objavljen 24.08.2006. u 17:24 sati.