Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

CIA i OTC u zagrljaju

Direktor CIA-e general Michael Hayden i šef OTC-a Ivan Baketa u Dubrovniku 2001.


Tajne službe po novom zakonu ne moraju više ići u T-HT ili VIP ako vas žele nadzirati. Taj će posao od sada samostalno raditi u okviru Operativno-tehničkog centra (OTC-a) na čijem će se čelu, po preporuci ravnatelja SOA-e Tomislava Karamarka, nalaziti njegov poslovni partner Ivan Baketa.

Baketa je do 2002. bio na čelu NSEI-a, službe koja je u okviru UNS-a nadzirala međunarodne telekomunikacije, pa tako i famozne razgovore Slobodana Miloševića, dijelom objavljene u Globusu. NSEI je opremu dobio od američke NSA dok joj je na čelu bio današnji direktor CIA-e general Michael Hayden.

Tako se Baketa u Globusu od 02. lipnja o.g. pohvalio zajedničkom fotografijom snimljenom u dubrovačkom restoranu Nautica.

Tomislav Karamarko je uspio uvjeriti premijera Ivu Sanadera i predsjednika Stjepana Mesića da njega i njegov projekt preustroja tajnih službi koji uključuje samostalno nadziranje telekomunikacija, snažno podržavaju Amerikanci, a objavljivanje slike Haydena i Bakete, tek je javna demonstracija tog uvjeravanja.

Pa da vidimo hoće li se itko usuditi pitati koga i zašto OTC nadzire kada su Tomislav Karamarko i Ivan Baketa odlučili da će Hrvatska dati nemjerljiv doprinos borbi protiv međunarodnog terorizma.

A to što ja kao ni neki moji čitatelji koji mi dojavljuju informacije o zloupotrebama tajnih službi, nemamo veze s međunarodnim terorizmom, a domaći nas špijuni nadziru, priča je od koje u strahu od borbe protiv terorizma zazire i Sabor.

Ivica Marijačić, glavni urednik Hrvatskog lista koji se drznuo objaviti podatke o Karamarkovu sukobu interesa, požalio se da je pod nadzorom SOA-e, vjerojatno i OTC-a.

U tekstu koji ga je stajao obrade navedeno je da je Ivan Baketa bio član uprave Karamarkovih firmi Doron net d.o.o. i Soboli d.o.o.

Više na: TOMISLAV KARAMARKO ravnatelj POA-e, preko svojih četiriju tvrtki okrenuo pet milijuna eura u tri godine, a ne daje na uvid imovinsku karticu! (HRVATSKI LIST, 27. srpnja 2006., pdf)

Upućeni kažu da se nitko u Saboru neće usuditi pitati Tomislava Karamarka kad ga kao kandidata za ravnatelja SOA-e bude saslušavao saborski odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost jesu li njegove firme prodale opremu za tajni nadzor OTC-u jer da koji bi inače bio razlog da on i Baketa napuštaju unosan privatni biznis i traže posla od države.


Post je objavljen 24.08.2006. u 14:34 sati.