Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bubuleje

Marketing

SAMO BOD

Bubuleje su u utakmicu sa ekipom Kurve Bande ušle sa optimizmom posle odličnog prošlonedeljnog izdanja protiv neugodnih Jetri i prve pobede u ovom krugu.
Očekivalo se da će utakmica biti teška, posebno zbog toga što su se „kurvobandaši“ u proteklih nekoliko utakmica predstavili kao ekipa koja igra tvrdo i sa malo golova i u svojoj i u protivničkoj mreži.
Ipak, čini se da je osnovni problem, kao i uvek u igri Bubosa, bio pristup igri. U utakmicu se ušlo dosta bojažljivo i bez neophodne srčanosti koja je ovoj ekipi neophodna da bi postigla rezultat bez obzira protiv koga igra. Možda je razlog za taj pristup bila i činjenica da su Bubosi u meč ušli bez ijedne rezerve (Butcher je opravdano kasnio na početak – pojavio se negde u 10. minutu) a dva igrača su nastupala u tekmi koja se odigrala neposredno pre bubulejske (Kulja – dao i dva gola, Bibok – branio) što se po nesnosnoj sparini i vrućini koja je vladala itekako odrazilo na njihove fizičke sposobnosti.
Dakle, Kurva Banda je krenula zatvoreno, čekajući da preko svojih brzih igrača realizuje neku kontru. To se i dešavalo od samog početka, jer su bubulejski napadi bili umrtvljeni, lopta se slabo širila – naročito na bokovima, a sve se uglavnom završavalo odigravanjem na Bonkachu koji je sam pokušavao da učini nešto više. Ovako loše kretanje Bubuleja protivnici su dobro koristili i kapiten Bibok je od samog starta imao dosta prilika da se iskaže. Plavi momci su promašili jednu priliku preko centarfora Bonkache, a priliku da postigne gol propustio je i McFather kada ga je uz dobro ubacivanje odlično uposlio Kuljina.
Evidentno je da su Bubosima potrebne takve akcije u kojima bi se na povratne lopte od najisturenijih igrača više ubacivali igrači koji sa loptom kreću od sopstvenog gola. U sadašnjoj igri zbog slabe kretnje, izmene mesta, slabog trčanja posle predaje lopte i bez lopte, uočava se velika praznina i udaljenost između gornjeg i donjeg dela tima (u malom fudbalu ne postoji klasična podela na ODBRANU, VEZNI RED i NAPAD pa otud ovaj termin).
Jednom sjajnom akcijom Kurva Banda je demonstrirala ovo o čemu sam pisao gore. Prvo su uspeli da veći deo igrača Bubuleja dovedu u plitku formaciju na sredini terena. Napadači su bubulejske bekove (McFather, Butcher) odvukli na istu stranu terena i tako ostavili potpuno praznu drugu stranu, onda je usledila jedna sjajna lopta sa desne polovine igrališta u prazan prostor koji je ostao prebacivanjem bubulejskih bekova. Loptu je odlično ispratio igrač sa brojem 10, izašao sam ispred Biboka i vrlo lako poentirao. 1-0
Zatim je usledilo poluvreme u kojem su se Bubuleje još jednom tradicionalno i spontano raspale jer je zbog prepirke između Butchera i Kuljine, kapiten Bibok najavio da neće u nastavku braniti. Na sreću i na nagovor saigrača on je odustao od tog radikalnog protesta i ipak i u nastavku stao na gol. Njegove intervencije u nastavku sigurno su bile presudne da se utakmica završi nerešeno.
Bubosi su u nastavku izjednačili posle jedne klasične akcije u kojoj je Bonkacha primila jednu dugu loptu, odlično prevario svog čuvara i iz okreta snažno zabio loptu iza golmana. 1-1
Bila je to nagrada za njegov prilični trud u ovoj tekmi, a i za povećani angažman ostatka ekipe koji se, eto, ipak desio iako je u poluvremenu izgledalo da će svađa dovesti do još jedne katastrofe.
Do kraja je bilo prilike za pobedu i jednih i drugih. Bubuleje su svoje šanse imale preko upornog Bonkače kome je stvarno malo falilo da još jednom poentira, ali i Caneta; a Kurva Banda je ostala bez još dva boda zahvaljujući neiskustvu svojih igrača i odličnim odbranama „Bubulejske hobotnice“.
Videćemo da li će Bubuleje popraviti svoju igru u nedelju protiv začaurenog Lipinog Lada B. Poznato je da Bubosi teško igraju protiv ovog tima i da se radi o večitim dužnicima. Nadamo se da je došlo vreme za naplatu.
OCENE:
KURVA BANDA – Vratar sa rukavicama bez prstiju 7; Zlokas 6,5; Pavle 7; Đuka 6; Mile7; Desetka 7; Dugokosi 6; Crnomanjasti koji se svađao sa Butcherom oko faula 6,5; Preostali 6
BUBULEJE – kap. O Bibok 7,5; McFather 6,5, Kuljina 6; Buthcer 6,5; Labud 5,5; Cane 5; Bonkacha 7
Igrač utakmice: Predrag Ostojin – O Bibok


Post je objavljen 24.08.2006. u 13:45 sati.