Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/modestiblejz

Marketing

Sveopći preserans (dio peti)

Image Hosted by ImageShack.us

Komedija

I unda su oni Petraća u lis´ce pa u avijon. I unda je avijon krenujo iz Grćku, pa je avijon letio i letio, pa je unda avijon i u Zagreba sletijo. Pa je unda Petraća iz avijona poteglo, pa ga je unda izbacilo i prebacilo, pa je biće tamo Petrać štagod i ijo i pijo, morebit i pripišajo. Pa mu i gujicu biće-dakuće brisalo jerbo un jadnićak na rukaman i dalje lisice nosijo. Petrać tamo – Petrać vamo – Petrać svakuda – Petrać nikuda – šta je radio s kin je bijo s kin se jebava koga je prodava – Petraća posvuda bože tebe – sve se Rvatiman za obićnin kriminalcon, otimaćon i ratnin proviteron puno jebe!
O Vlado-Vlado nešto bi te pito, koji ti je Petrać i di se DrIvo za to vrime skrivo?

Topla voda

A u to vrime godišća - rat se svitu navišća. Pa neki puno pametan ćovik from Amerika ili Ingleska (a unda je automacki pametan i sve ti je to isti đava) puno odgovorno veli da će na Bliski Jistok poćet Treći Svicki i to – dvajsdrugoga! Ma ni dan prija ma ni dan poslija, nego baš tako kako je reka dvajsdrugoga jerbo je un nešta puno mislija i smislija i raćunava i proraćunava i u zvizde gleda i ´oroskopa crtava i tice serice ćirija i puno kavu pija (onega taloga krkava).
A na to se javija još jedan puno pametan ćovik (ko bi reka da će se nać´ dva, a?) i veli ovaj da je ovaj prija njega u pravu i da je on ćak i iznutrice konzultira (ča od ovce, ča od jarca) i da su i njemun isto rekle dvajsdrugoga i jopet ni dan prija ni dan poslija, nu ga reži ispod vrata ako laže, ako laže un - ne laže mu mijur. Bliski Jistok biće svašta. Biće bonbe biće atomi biće sranja biće mrtvi. Biće sve ono ča kao sad već nije. Ali tek dvajsdrugoga.
I eto sad svitu moj – pa se ti ravnaj. Ko je bukira puni pansijon u Bagdad, taj se zabrinija.

Svinjska kuga

Upalo u svinjac, a unutri - božesaćuvaj! 450 mrtvi´! Jedna mrtva svinja i druga mrtva svinja i treća mrtva svinja i ćetrta mrtva svinja, mrtve svinje gori-mrtve svinje doli i roze svinje i crne svinje i šarene svinje i pirgave svinje i šporke svinje i klenpave svinje lipe svinje i male svinje a borami i one vel´ke – nima razlike. Ama sve do jedne svinje kake jesu da jesu sve do jedne odnilo i pocrkalo - aj ća! A judi plaću li plaću, oša in sav trud i muka. Odnila i´ svinjska kuga.
Božemoj a u Sabor još nisu ušli. Ko bi za njiman plaka?

Vila i tri stana

A zdrastvo? Nikad boje! Narod je taj ča ne vaja, je-je, tako je i nikako drugo – narod ne vaja. To bi se lićilo, ma ko je to vidija? Ko se vidija lićit?! Bože moj ča je ovi narod ćudan - narod bi da ga vridni dotur lići. E svašta! Dotur je tu za gledat, za kuverte, za vile gradit, za u tri stana muda ladit – i primori se jadan i nije mun lako.
A ti narode: Ujide l´te zmija – ujidi ti nju! Uvati l´te virus – uvati ti njega! Osiće l´ ti nogu – osici i drugu! A borati!

Post je objavljen 23.08.2006. u 19:34 sati.