Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/budalacobanin

Marketing

jelen i indijanci nasuprot materije





Bas mu je ostala u sjecanju ona slika od danas di pored jezara u sumi u jesen indijanci love jelena i nakon killa mu odaju pocast , zahvaljuju bogovima i mole se za jelenovo ponovo rodjenje, stvarno prizor mira.

Iako taj prior ima krvi i ubojstvo prikazuje , u njemu taj prizor stvera filing harmonije i srece.nije siguran zasto ali pretpostavlje da je to prizoR svemira , i da u njemu kao i u svakom sistemu vladaju ista pravila, on misli da su pravila njegove misli , siguran je da je u pravu , jer zna da da taj prizor tocno takav kakav je ,se nalazi iskljucivo u njegovom umu i da je to ideja koja zivi zivot potpuno odjeljena od svega.

Nista nemoze narusit mir na toj slici misli on , ipak ako ta slika postoji samo u mojoj glavi , ja mogu narusit mir ako pozelim.

Ali ako ja promjenim , bilo sta , tada to vise nije ista slika , nego jedan potpuno novi sistem , slika ,misao , svemir kaze on sam sebi i promjeni sliku.

Dakle on je stvoro novi drugciji svemir . Sad on pomisli : sta sam to napravio , iz radoznalost i dokazivanja samom sebi sam promjenio ljepu sliku u nesto drugo. Dalje ce on ,nakon par sekundi, NE ,ja zelim opet onaj prizor ,koj mi je ugodan , stane mislit na sekundi i tada shvati da moze ponovo mislit ne pocetnu sliku .

Tek tada se on probudi iz sna i shvati: SVAKA MISAO KOJU POMISLIM JE SVEMIR ZA SEBE U KOJEM VLADAJU ZAKONITOST MOJE VOLJE,JEDNOM STVOREN SVEMIR POSTOJI ZA UVJEK I ODUVJEK I OVAJ SVEMIR KOJI MISLIM DA ME OKRUZUJE JE JEDNA TAKVA ALI PUNO KOMPLEKSNIJA MISAO KOJI MOGU OBLIKOVAT PREMA SEB I SAMO AKO TAKO POZELIM.

SVAKA MISAO KOJU POMKISLIM NASTAVLJ ZIVIT SVOJ ZIVOT U INTERAKCIJI SA SAsVIM MOJIM MISLIMA KOJE SAM IKAD POMISLIO I SA MISLIMA SVIH LJUDI KOJI SU IKAD POSTOJALI I NJIHOVIM MISLIMA IKAD POMISLJENIM ,JER MISAO JEDNOM POMISLJENA NASTAVLJA ZIVIT ZA UVJEK, NETRABA NJOJ TJELO.,Kaze to na glas i ponovo zaspe .



ALA ALA VOZDRA,



Da I BILJKAMA TAKOŠER.......




Post je objavljen 23.08.2006. u 18:43 sati.