Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/horrori

Marketing

I've Been Waiting for You (1998) (TV)

Image Hosted by ImageShack.us I've Been Waiting for You, SAD, 1998.
Redatelj: Christopher Leitch
Glume: Sarah Chalke, Soleil Moon Frye, Christian Campbell, Ben Foster, Markie Post, Maggie Lawson, Chad Cox, Tom Dugan, Julie Patzwald...
Ocjena: 6

Srednjoškolka Sarah Zoltanne (Sarah Chalke) preselila se s majkom Rosemary (Markie Post) iz tople Kalifornije u slikoviti gradić Nove engleske u kojem namjerava završiti posljednji razred srednje škole. Tamo upoznaje Kyru (Soleil Moon Frye), njezinog na prvi pogled simpatičnog dečka Erica (Christian Campbell), arogantne Misty (Julie Patzwald) i Debbie (Maggie Lawson) te naposljetku Kevina (Chad Cox). Kada se Sarah i Rosemary usele u kuću "Lancaster" za koju se vjeruje da je ukleta jer je u njoj prije 300 godina živjela mlada djevojka imenom Sarah Lancaster koju su građani spalili na lomači jer su mislili da je vještica, građani počnu raspredati priče. "Vještica" Sarah bacila je kletvu na gradić da će se jednom vratiti i osvetiti potomcima svojih ubojica. Shvativši da cijeli grad misli da je utjelovljenje vještice, Sarah se udruži s Charliem (Ben Foster) kako bi pokušala dokazati građanima da nije vještica. No nakon što se potomcima ubojica Kyri, Debbie, Kevinu, Ericu i Misty počnu dešavati čudne stvari, uključujući i nekoliko ubojstava, Saru se optužuje za vještičarstvo. Da li netko drugi ubija studente ili je Sarah zaista utjelovljenje vještice?


Image Hosted by ImageShack.us Ubrzo nakon što je I Know What You Did Last Summer bio pušten u kina, ovaj PG-13 horrorac se počeo vrtiti na kabelskoj televiziji. Pošto je i bio odobren od samih producenata "...Last Summera", nije teško vidjeti razliku između ta dva filma. Osim što oba filma imaju zamaskirane ubojice, snimljeni su prema knjigama spisateljice Lois Duncan, žene koju je u jednom intervju-u vrlo jasno izjavila da prezire i "...Last Summer" i ovaj horror jer su njezine knjige pretvorili u glupe slashere. Čim sam čuo tu izjavu, znao sam da tu nešto ne valja, a tu posebice mislim na riječ "slasher", jer "I've Been Waiting for You" nema apsolutno nikakve veze sa riječi slasher, osim možda po zamaskiranoj ubojici (koji teoretski uopće i nije ubojica jer u filmu ne ubije nikoga). Kada bolje razmislim, u filmu sve skupa umre samo dvoje ljudi, troje ako se uvaži i smrt vještice na početku filma. No to ne mora nužno biti loša stvar, zapravo naprotiv, dobro je vidjeti horror koji nema tako veliki body count. Razlozi tako malog body counta su vjerovatno PG-13 rating te i sam TV release zbog kojeg film nije smio imati puno krvi.
Sama radnja filma je zapravo prilično zanimljiva i originalna jer sam koncept uključivanja vještica u slasher žanr nije često korišten. Također je i gluma bila prilično dobra, a i bilo je interesantno vidjeti Saru Chalke iz popularne Roseanne i Scrubsa kao glavnog lika. Također su i Soleil Moon Frye (koja je glumila u zadnjoj sezoni Sabrine: The Teenage Witch) i Christian Campbell (brat popularne Neve Campbell) napravili dosta dobar posao iako pretpostavljam da su kasnije zažalili zbog sudjelovanja u ovom filmu.

Uglavnom, I've Been Waiting for You bio bi puno bolji da je imao R rating jer bi imao puno više krvi i veći body count. Šteta, no i bez toga je film relativno zabavan te ima vrlo interesantnu radnju i dobru glumu, tako da ni ne sumnjam da će se mnogima svidjeti. Ako ste fan Sarah Chalke, pogledajte ovaj film, no nemojte očekivati jako strašan horror jer ćete se razočarati.

Post je objavljen 23.08.2006. u 14:43 sati.