Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sandokans

Marketing

Štorija o bičikleti

Djeca su se igrala na ulici a njoj je zapeo za oko Anjin bicikl. Dora je za jedan krug na Anjinom biciklu morala moliti skoro na koljenima. No kad bi dobila bicikl nije znala što bi s njim, nije znala voziti.

Prava šteta, jer Dora inaće ima tri bicikle. Jednu kod dede, jednu kod mame i jednu još negdje u Omišlju. Kad je kupovina u pitanju tu se uvjek nađu oni koji imaju duboku kesu i onda ispadnu veliki đekovi kad je odriješe. Problemi nastaju kad treba s djetetom izaći na ulicu i poučiti ga u vožnji.

Čak je molila mamu da joj doveze jednu biciklu no uzalud. To je neprocijenjiva vrijednost. Nije mi preostalo ništa nego kupiti Dori još jedan bajk. Tako je i bilo. Nakon povratka s posla iz bunkera se nazirao MTB sa pet brzina.

Prvi sati vožnje

Sjela je na bicikl ko krumpir. Već su me zabolila leđa od saginjanja i trčanja u pognutm položaju. Koristio sam sve više trenutke puštajući je kako bi odmorio leđa. Počeli smo brojati i prve samostalne korake ili okretaje. Nakon 15 minuta uspjela se prevesti od od ulaza br.9 do 11, pa od 9 do kraja ulice, pa do marketa. Nezna se tko je bio ponosniji ja ili Dora. Naučila je voziti u samo pol sata. Nakon sat vremena tatinog, bakinog, tetinog i Plavušinog trčanja po ulici odlučili smo joj dati ocjenu 3 iz vožnje i 3 iz kočenja i poći u kuću na kavicu. Kada dobije 5 iz vožnje i 5 iz kočenja može sama na ulicu.

Drugi sat vožnje

Ice coffe nam vtatila je snagu pa smo odlučili nastaviti. Slijedeči poligon je bila ulica bez parkiranih automobila. Tamo smo proveli oko sat vremena. Ovaj put su tata i Plavuša sjedili na klupici i promatrali (krijomice snimali i umirali od smijeha). Lagano nas je lovila noć i krenusmo doma. Na povratku vidjeli smo gradilište sa prekrasnim makadamom. Ovo moraš probati. 10 min treninga i dokazala je svoje sposobnosti superdjeteta i slijedila je škola kočenja na makadamu ili kristijane.

Malo samo ostao paf kad je i to svladala. Mjerenjem je utvrđen trag kočenja od 6 mojih koraka! Mala ti si car.

Update: imala je 3 godine kad sam joj kupio prvi bicikl sa pom. kotačima. Sjela je i nije zanala kako okretati pedale. Ja odvalim:a jes glupa. imaš 3 godine a neznaš ni bicikl vozit! Dolazi teta u posjet a Dora joj poleti u susret i odvali: Teta Kata! Dođi da ti pokažem kako sam glupa! Neznam ni bicikl vozit.

Post je objavljen 23.08.2006. u 07:31 sati.