Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Još jedan HDZ-ov salto mortale

Ovih dana prisustvujemo još jednom političkom igrokazu u režiji HDZ-a. Ovog puta radi se o zakonu koji regulira isplatu naknada trudnicama koje imaju komplikacije u trudnoći. Sve do nedavno te troškove pokrivao je HZZO, da bi onda HDZ-ova vlada izmijenila zakon i isplatu naknada prebacila na poslodavce koji bi onda te troškove dobili od HZZO-a u roku od 45 dana. Drugim riječima, poslodavci bi kreditirali državu s minimalno 45 dana, jer država je poznata kao neplatiša, tako da bi se taj rok razvukao i do 300 dana.

Naravno pobunili su se poslodavci i udruga RODA jer je svima jasno da bi takav zakon doveo do velike diskriminacije prilikom zapošljavanja žena s obzirom da većina poslodavaca nema mogućnosti plaćati porodiljine naknade.

U tom trenutku na scenu stupa super Jaca alias Jadranka Kosor, koja u svojem natrpanom rasporedu nalazi vremena da bi se sastala s predstavnicama udruge RODA. Na tom sastanku super Jaca naravno izrazi svoje suosjećanje i obeća da će vlada po hitnom postupku izmijeniti taj zakon jer da je vladin prioritet pro natalna politika. Naravno, nakon sastanka predstavnica udruge RODA sva sretna što će ipak doći do izmjena zakona, pred kamerama uz neskriveno zadovoljstvo govori kako će se biti u redu.

I tako HDZ dobije prostor u medijima, ispadne da su oni stranka koja zna što radi, da su prepoznali prioritete te da će odlučno reagirati i izmijeniti sporan zakon. U cijeloj toj priči kao i po običaju potiho prolazi činjenica da je upravo HDZ-ova vlada i donijela taj sporni zakon i da su oni sami svojom nesposobnošću generirali taj problem.

Post je objavljen 22.08.2006. u 12:54 sati.