Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

9. međunarodni festival folklora u Karlovcu

KARLOVAC - Svečanim mimohodom ulicama Karlovca ovaj je vikend počeo deveti međunarodni festival folklora koji će trajati sve do subote, 26. kolovoza. Ovogodišnja je manifestacija jedna od najmasovnijih do sada, jer su u Karlovac stigli plesači iz šest zemalja; Letonije, Moldavije, Nizozemske, Poljske, Portugala i Turske. Karlovčani su veselim plesačima pljeskali i mahali dok su prolazili glavnim gradskim ulicama, a svaka je skupina posebno pozdravljena velikim pljeskom i prilikom ulaska na košarkaško igralište Šanac, gdje je bila svečanost otvaranja festivala.
Brojnu je publiku pozdravio Željko Šančić, direktor karlovačkog međunarodnog festivala folklora, zahvalivši im na velikom odzivu te na potpori toj značajnoj karlovačkoj kulturnoj manifestaciji. Šančić je dobrodošlicu i želje za nezaboravnim boravkom u Karlovcu i Hrvatskoj zaželio i svakoj grupi na njihovu jeziku, što je oduševilo goste.
- Do sada su naš festival posjetile grupe iz 27 zemalja s četiri kontinenta i svi su imali samo riječi pohvale za organizaciju i mještane. Vjerujemo da će se i ovogodišnji plesači ugodno osjećati u Karlovcu, Draganiću, Dugoj Resi i ostalim mjestima gdje će nastupati, ali vjerujem da će i publika biti oduševljena njihovim nastupom, običajima, nošnjama, pjesmom i plesom koje folkloraši donose iz svojih domovina - istaknuo je Željko Šančić pred prepunim gledalištem u Šancu.
Publika je u velikom broju pozdravila nastup svih sudionika festivala, ali i nastupe domaćih plesača, članova Folklornog ansambla "Matija Gubec" i "Ivan Mažuranić". Iako su svi plesači bili iznimno atraktivni, od šarenih Poljaka do simpatičnih Moldavki, ali najstariji plesači iz Nizozemske u svojim tradicionalnim drvenim klompama ipak su zaslužili najveći pljesak publike.
Snježana BIČAK
IZVOR:www.vecernji-list.hr

Post je objavljen 22.08.2006. u 06:53 sati.