Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bolji

Marketing

Razmišljam da postanem poduzetnik..

Pokrenuti vlastiti posao
“san” je mnogih, mladih, srednjih godina, starih, žena, branitelja, pripravnika, studenata, srednjoškolaca,..ne raditi za druge. Biti svoj šef. Naravno da to nije nimalo jednostavan posao i da treba imati jasnu viziju što se želi i kako to napraviti.
Tisuću informacija o tome postoji, gdje god pogledamo,..novine dnevne i specijalizirane, časopisi, knjige, internet...samo treba krenuti pravim putem, usmjeriti svoj um na pravu stvar. Samo !
Sve ima svoja pisana i nepisana pravila, pravi put kojim treba krenuti, uporno raditi, smišljati poslove, okrenuti se tržištima izvan Hrvatske. Važno je da svi prihvatimo da je to moguće bez obzira na kapital, sredstva, opremu, ipak je čovjek centar svega.
Svatko od nas to može uraditi, prije ili kasnije. Obično se misli da je problem pokretanja posla novac koji nemamo ili ga imamo nedovoljno, a zaboravlja se da je centar svega čovjek poduzetnik, talentiran, obrazovan, stručan, motiviran, nabijen pozitivnim emocijama, a onda je mnogo toga lakše.
Za razvoj malog i srednjeg poduzetništva važno je poticati sve građane, učenike, studente, radnike, da pokreću vlastite poslove i tvrtke. Vi ste ti budući poduzetnici koji će pokrenuti život, stvoriti tako često spominjanu konkurentnost.
Još jedan razlog je da se uključite u ovu utakmicu u kojoj nema pobjednika, jer uvijek treba biti bolji, a i onda je moguće izgubiti utakmicu. Istraživanja u Hrvatskoj pokazuju da je akcija Hrvatske gospodarske komore potaknula 1/3 građana Hrvatske da kupuju hrvatske proizvode, a akciju je podržalo 88 % ispitanika.
Uključite se i vi u ekipu koja će proizvoditi hrvatske proizvode, koja će nuditi hrvatske usluge, vještine, pamet, znanje, inovacije..za sve ima mjesta.
Strah od rizika i neuspjeha izbacite iz glave i krenite, odvažno, s idejama koje mogu i uspjeti, svi mi moramo težiti biti bolji jer nas to pokreće i motivira. A vjerujte, svi mi to možemo. Nikome to nije zapisano u zvijezdama.
I još nešto.
Nije sramota ne uspjeti, treba imati snage to i priznati, ako treba stati u pravom trenutku, pričekati neki drugi trenutak ili odustati od svoga posla. Sreo sam mnoge uspješne ljude, ali i one manje uspješne ili neuspješne. Vrtite svoje filmove u glavi, uvijek razmišljajte kako riješiti problem, nemojte stati na prvoj prepreci, reći to ne ide, to se ne može.

Je li trenutak za poduzetništvo ?
Uvijek je pravi trenutak. Ako slušamo, ako čitamo podatke o stanju u zemlji pomislit ćemo da ništa nije dobro. Samo da znate, otkad živim, dišem i radim, uvijek je teško i nikada nije “pravi trenutak”.





Post je objavljen 21.08.2006. u 21:52 sati.