Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Koliko je djece potrebno ubiti da bi pravosuđe reagiralo?

U katastrofalno stanje hrvatskog pravosuđa savršeno se uklapa Elvis Tahirović koji je postao poznat 2001. godine kada je automobilom ubio 11 godišnju djevojčicu na pješačkom prijelazu prošavši kroz crveno svjetlo upravljajući neregistriranim automobilom bez vozačke dozvole. Pored tog teškog kaznenog djela i više prekršaja po zakonu o sigurnosti prometa na cestama Tahirović je u to doba već imao podeblji dosje sa 68 teških delikata.

Prvostupanjska presuda Tahiroviću je bila relativno primjerena, 8 godina zatvora. No drugostupanjski sud odlučio je da je dovoljno i samo 2 godine zatvora. Taj isti Tahirović jučer je ponovo uhvaćen nakon što je divljao ulicama gradu ukradenom automobilu. Članak o tome nalazi se na stranicama Jutarnjeg lista.

Koliko je djece potrebno ubiti da bi pravosuđe osobu prepoznalo da se radi o osobi opasnoj po okolinu koju je potrebno trajno izolirati? 2, 3, 5…. 10?

Koliko je kaznenih djela potrebno sakupiti u dosjeu da bi pravosuđe prepoznalo okorjelog kriminalca? 50, 100, 200… 500?

Ako Tahirovićev dosje ne govori da se radi o čovjeku opasnom po okolinu kojeg je potrebno trajno izolirati i podvrgnuti psihijatrijskom liječenju onda je krajnje vrijeme da se ludnica počne puniti sucima koji donose ovakve skandalozne presude, jer normalan čovjek teško da bi takvog kriminalca pustio bez nadzora.

Post je objavljen 21.08.2006. u 14:03 sati.