Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Na tjeralicama MUP-a ratni zločinci neopasni

Igor Mikola s tjeralice MUP-a


Merčepovac Igor Mikola, osuđen na Županijskom sudu u Zagrebu na 5 godina zatvora za pomaganje u ubojstvu u Pakračkoj Poljani, a kojeg je nakon neodazivanja na izdržavanje presude glavna urednica Feral Tribunea Heni Erceg vidjela kako se šeće Zagrebom, na policijskoj tjeralici nije označen kao opasan i naoružan.

Prema MUP-ovim tjeralicama najopasniji hrvatski bjegunac je korčulanski diler Jakša Cvitanović Cvik.

Još u Lučin-Ostojićevo vrijeme na MUP-ovoj tjeralici jedno vrijeme nije bilo uopće slike Ante Gotovine. Politički kriteriji kojima se MUP rukovodi pri ispunjavanju sadržaja web tjeralica očiti su na primjerima Gorana Hadžića i Ratka Mladića, koje ovdašnji sudovi traže zbog ratnih zločina, a policija ne navodi podatke o njihovoj možebitnoj opasnosti po okolinu.

No, nije policija usamljena u neprofesionalnosti.
Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić radeći predstavu za domaću desnicu u Locarnu napominje Carli Del Ponte kako je lažirana putovnica Ante Gotovine dokaza da se on nije skrivao u Hrvatskoj već šetao po svijetu. Glavna haaška tužiteljica je mudro odšutjela tu glupost jer joj Bajić još treba kao uzor Srbima u njihovom Akcijskom planu lova na Ratka Mladića.

Točno je da je USKOK odustao od optužbe protiv Franje Katavića, autora Gotovinine putovnice, za dilanje marihuane. No to ne znači da će svi koji su pomagali Gotovini u bijegu, u ovom slučaju muljažama oko putovnice, biti procesuirani. Državno odvjetništvo ne želi pojesti tu kiselu jabuku jer bi Mladen Bajić demantirao sam sebe. Pokazalo bi se da Ante Gotovina nije putovao s tom putovnicom po svijetu već mu je ona dostavljena neposredno prije uhićenja da posluži kao dokaz kako nije boravio u Hrvatskoj.

I tu treba skinuti kapu ravnatelju polcije Marijanu Benku koji se početkom godine usudio primjetiti da MUP još nije dobio putovnicu na vještačenje od Mladena Bajića. Da je točno to čime se Bajić hvali u Locarnu već bi on preko svojih novinara demantirao Benka, a sva izdanja EPH i Dnevnik HTV-a bili bi krcati hvalospjevima o još jednom podvigu "sposobnog i nesutrašivog" Glavnog državnog odvjetnika.



Post je objavljen 21.08.2006. u 11:48 sati.