Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/critics

Marketing

Serija: PSYCH


AUTOR: Micheal Engler
ULOGE: James Roday, Guse Hill, Corbin Bernsen
ŽANR: humoristična krimi serija
GODINA: 2006. - ?
TRAJANJE: 42min.
MREŽA: USA
SEZONA: prva
STATUS (Hrvatska): ne prikazuje se
TV.com OCJENA: 9,2/10

Fake Psychic. Real Detectives.


Nova serija 'Psych' prati mladog Shawna Spencera (James Roday), koji je od malenih nogu imao dar zapažanja i najmanjih detalja na slikama, u nekim prostorijama itd. Tu sposobnost izučio je od svog zahtjevnog oca Henrya (Corbin Bernsen), s kojim sada rijetko i priča jer Henry smatra da Shawn nije postigao ništa u životu. No, kada Shawn pomogne u policijskom slučaju, pretvarajući se da vidi budućnost, no zapravo samo koristeći svoju sposobnost zapažanja, otvara privatnu agenciju u kojoj će sa svojim naboljim prijateljem Gusom (Dule Hill), rješavati slučajeve, ali i dalje pomagati FBI-u u rješavanju njihovih slučajeva, opet pretvarajući se da vidi budućnost...

Serija 'Psych', koja se emitira na ne tako poznatoj mreži USA, ovog je ljeta, otkako je krenula s prikazivanjem, postala pravi ljetni hit i pretvorila večeri petkom na USA-u hit, zajedno sa još jednim, nama poznatijim, detektivom Monkom. Imao sam dobar feeling za ovu seriju, i nikako me nije razočarala. Iako već imamo tisuće serija sa spojem nadaravnog i kriminalistike, ovo je zapravo serija koja na originalan način zapravo ismijava sve takve serije.

'Psych' nema poznatih glumaca u svojoj ekipi, no James Roday, koji glumi u filmu koji kreće u Americi sljedeći tjedan - 'Beerfest', je odličan sa svojim pretvaranjem i svojim gluparijama da dobia vizije - npr. nekad zna pustiti mali prst da mu treperi i reći da stiže vizija, ili se jednostavno zabiti u krivca ili na neki trag da zbunjene murjake dovede na pravi trag. On i njegov 'kompanjon' Gus, kojeg glumi također relativno nepoznat, čine odličan par, koji je u trenucima stvarno smiješan i zabavan za gledati.

Vjerujem da postoje velike šanse da će neka od naših televizija ovu seriju otkupiti, jer njihove veće hitove poput 'The Dead zone', 'The 4400' i 'Monk' već gledamo i to dugo. Stoga im samo dajte vremena, jer mislim da se za ovu seriju vrijedi strpiti, jer teško joj mogu pronaći neku lošu stranu, jer svaka je epizoda originalna i posebna na svoj način.

OCJENA: 7,0/10


Post je objavljen 02.09.2006. u 00:02 sati.