Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/flowergirl

Marketing

Flowergirl vs. Powergirl

Gledam neki dan MI3 i mislim kako mi je super Mission Impossible bio i ostao, a unatoč tome što se radi o proizvodu inače sve mi zamornije holivudske filmske industrije koju "karakterizira totalni raskorak sa stvarnošću". Tako se lako uživim u živote tajnih agenata tijekom ona dva sata, a kad se upale svjetla on ostaje u mojoj mašti kao uzbudljivi svijet koji sam mogla upoznati samo zahvaljujući Hollywoodu.

I onda drugi dan otvorim Večernji, a kad ono veliki naslov na 5. stranici: "SOA oglasom traži agente". Sigurnosno-obavještajnu agenciju čeka reorganizacija i pomlađivanje pa tako primaju pedesetak novih agenata preko javnog natječaja. Uz članak su navedene i karakteristike idealnog špijuna pa se nisam mogla suzdržati od preispitivanja svoje kvalificiranosti za takav posao.

Kandidati: Muškarci i žene u ranim tridesetima

Dobro, imam još dosta vremena za usavršavanje.

Obrazovanje: Fakultetska naobrazba, poznavanje barem dva strana jezika

Fakultetska naobrazba, nadam se, pri kraju u bližoj budućnosti. Naravno, pomoglo bi da učim za ispite umjesto da ovdje piskaram. rolleyes
Aktivno znanje engleskog i njemačkog, trenutno još uzimam zalet za talijanski.

Pismenost: Osnovna informatička pismenost i poznavanje rada na računalu

U mom slučaju dolazi s fakultetskom naobrazbom.

Vještine: Poznavanje oružja i borilačkih vještina

Oružje? Bože me sačuvaj! rolleyes
S borilačkim vještinama ne vladam, ali bilo bi zanimljivo. Ipak, češće sam razmišljala o nabavci vreće za boks, osobito u zadnje vrijeme. Čini mi se kao dobar ventil za otpuštanje negativne energije.

Zdravi i lijepi: Dobra zdravlja, bez vidljivih ožiljaka i tetovaža

Malo sam anemična, to ih valjda ne bi smetalo. Tetovaža nemam. Dva ožiljka iz djetinjstva, ništa što plastična kirurgija ne bi mogla srediti… smijeh

Mislim da zadovoljavam i ostale osnovne zahtjeve za ovakvu službu, a do tridesete stignem i ispraviti nedostatke i preispitati strahove. Pa ipak, ako se vratimo na MI3 očito je da Tom Cruise kao Ethan Hunt ima zahvaljujući svom poslu ozbiljnih problema s privatnim životom, skoro su mu ženu sredili. Keri Russell imala je još manje sreće (i dalje me brine kako su mogli ubiti Felicity, tim redateljima stvarno svašta padne na pamet). Doduše, Maggie Q kao druga agentica u filmu preživi, ali slaba je to utjeha.

Eto, i sugurnije je i zanimljivije biti agentica u filmu. Šteta samo da za glumu imam puno slabije preduvjete.

Post je objavljen 20.08.2006. u 16:30 sati.