Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Nebuloze Davora Butkovića

U današnjem Jutarnjem listu Davor Butković napisao je članak pod naslovom „10 najvećih mitova hrvatske politike“. S nekim od njegovih stavova se slažem u potpunosti, s nekima djelomično, a tu se našlo i nekoliko neshvatljivih stavova koji otvoreno podržavaju kriminal!

Prvi od tih stavova je da reviziju hrvatske pretvorbe ne treba provesti jer bi to ugrozilo hrvatski kreditni rejting zbog nesigurnosti vlasništva.

To je totalna besmislica jer sigurnost vlasništva se upravo postiže poštivanjem zakona koji jamči vlasništvo. To što su razni Todorići, Kute, Kerumi i slični na mutan način došli do svojih carstava je upravo ono što ruši hrvatski kreditni rejting i što je upropastilo ovu zemlju više nego rat. Pljačka hrvatske bi trebala biti proglašena veleizdajničkim činom i sve ključne aktere trebalo bi sudski goniti. Pravdanje odustajanja od revizije pretvorbe zbog navodnog ugrožavanja hrvatske ekonomije je otvoreni poziv na aboliranje kriminala po principu „tko je jamio, jamio je“ gdje se nagrađuje lopovluk, a kažnjava poštenje radnika koji su dobili otkaz i danas žive kao zadnja sirotinja.

Drugi od apsolutno neprihvatljivih stavova je da ribolovni pojas ne smijemo proglasiti jer bi to usporilo pristupanje Hrvatske u EU.

Totalna glupost! Ribolovna zona je nešto na što Hrvatska ima pravo po konvencijama UN i nikakvo zakonodavstvo EU nije iznad toga. Prijetnje da će nam to onemogućiti ulazak u EU su gluposti. Isto tako se govorilo da neka od zemalja kandidata ne može postati članicom EU dok nema čvrsto definirane granice, pa ipak Slovenija je postala članicom iako nema u potpunosti definiranu granicu s Hrvatskom. Hrvatska ima pravo na zaštitu svojih interesa i to je ono o čemu treba voditi prvenstveno računa. To što bi Italija i Slovenija ribarili po našem Hrvatskom moru nikako ne može biti kočnica našem pristupanju u EU. Odugovlačenje s proglašenjem ribolovnog pojasa je ravno izdajničkom činu jer dopušta devastiranje hrvatskih prirodnih bogatstava, točnije hrvatskog podmorja. Talijani su svoje već odavno uništili, a kako se odnose prema hrvatskoj baštini iskusili smo već puno puta u povijesti.

Post je objavljen 19.08.2006. u 13:39 sati.