Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/almosfera

Marketing

KRIMISAGA broj 2

Strašan prizor šokirao je stanovnike do tada mirnog primorskog talijanskog mjesta. Mlada djevojka Sofia Odletti očajna je izašla iz kuće i krenula u potragu za svojim dečkom Dariom koji se sinoć nije vratio u njihov stan. Hodala je plažom i uskoro našla na Darievo tijelo. Bilo je prekasno. Otrčala je u kuću i pozvala policiju.

Policajka Brigitta de Begliuci primila je poziv panične djevojke i odmah se uputila na mjesto nesreće. Forenzičarski tim krenuo je u potragu za dokazima na mjestu nesreće. S obzirom da je ubojstvo počinjeno na pješćanoj plaži, oko tijela je bilo mnogo tragova obuće otisnutih u pijesak. Već na prvi pogled moglo se zaključiti da se žrtva borila s ubojicom.

Forenzičari su fotografirali otiske obuće jer to može biti ključni dokaz u identificiranju počinitelja.

Dario Fraieri bio je mladi boksač i bio je omiljen u svojem mjestu. Susjedi su izjavili kako ne znaju da je s nekim bio u sukobu i ne mogu zamisliti tko bi naudio njihovom mezimcu.

Rezultati obdukcije pokazali su da je Dario ubijen udarcem u glavu.

Nekoliko dana kasnije policiju je nazvala Pamelina Andersoni, Darijeva trenerica i dugogodišnja ljubavnica koju su svi poznali po njezinom bujnom poprsju i predivnoj dugoj crnoj kosi. Ona je dala izjavu policajki Brigitti de Begliuci koja je vodila cijeli slučaj.

Ovo je izjava Pameline Andersoni koju je dala policajki Brigiti i njezinom pomoćniku koji se zove Ricardo Pivo:

«Moj predivni Dario mi je pričao kako se posvađao sa onom fificom, njegovom djevojkom. Ona je saznala za našu predivnu ljubavnu vezu. Čak ga je izbacila iz njihovog stana i ja sam mu ponudila da se doseli u moju predivnu kuću na plaži. On je to i učinio. Toga strašnog dana je točno u 6 sati ujutro otišao iz moje kuće. Išao je trčati plažom. On je to radio svako jutro kako bi održao svoju predivnu liniju. Bio je odličan sportaš i odličan ljubavnik. Oh, tako sam nesretna. Tada sam ga zadnji put vidjela. Nikada se više nije vratio, a onda sam saznala da je moj predivni Dario ubijen. Ubila ga je ona vještica Sofia Odletti. Ona je ubila mojeg predivnog Daria. Uhapsite ju i bacite u tamnicu! Sad se ispričavam! Moram ići na pilates!»

Pamelina je laganim korakom krenula prema izlazu iz prostorije. Policajac Ricardo je uživao prateći njezine sexy pokrete. Pamelina Andersoni je bila san svakog muškarca.

Forenzičarska analiza otisaka obuće pronađenih na mjestu ubojstva pokazala je da su tamo bile dvije osobe. Otisci su odgovarali tenisicama koje je Dario tad imao na nogama, a drugi su po veličini odgovrali ženskoj nozi. To je bio trag koji je policiju naveo da ispita žrtvinu djevojku Sofiu Odletti. Ona nije p
ristala razgovarati s policijom bez odvjetnika i odbila je policajce pustiti u kuću. No oni su se uskoro vratili s nalogom i prekopali njezin stan. Uzeli su svu njezinu obuću i poslali ju u laboratorij kako bi provjerili odgovara li obuća otiscima pronađenim u pijesku.

Sofia Odletti pozvana je na salušanje na kojem je prisustvovao i njezin odvjetnik Ramiro Brani.

Ovo je izjava Sofie Odletti, žrtvine djevojke:

«Teško mi je zamisliti da se to dogodilo. Tako sam nesretna. Razmislila sam o tome tko bi ga mogao ubiti i mislim da je to učinila njegova trenerica i ljubavnica, ona fifica Pamelina Andersoni. Dario me zaprosio i kad sam pristala na brak, obećao mi je da će prekinuti sve kontakte sa Pamelinom. Te večeri je otišao razgovarati s njom i više se nikada nije vratio kući. Ona je ubila mojeg Darija. Uhapsite ju i bacite u tamnicu.»

Sada je policija bila u teškoj situaciji. Dvije žene međusobno su optuživale jedna drugu. Policija je vjerovala da je jedna od njih bila kriva.

Policajci su nabavili nalog za pretraživanje kuće Pameline Andersoni. Uzeli su svu njezinu obuću i odnjeli ju na analizu. Forenzičari su morali usporediti đonove Pamelininih cipela, sa otiscima obuće pronađenih na mjestu ubojstva.

Analiza otisaka cipela dokazala je da je ubojica nosila cipele koje su pripadale Pamelini Andersoni. No problem je bio u tome što su te cipele pronađene u kući Sofie Odletti. Policija opet nije mogla riješiti slučaj. Bile su dvije mogućnosti:

Sofia Odletti ukrala je cipele Pamele Andersoni kako bi ostavila njezine tragove na mjestu ubojstva. No na njezinu žalost policija je uzela cipele pa ih nije uspjela vratiti u Pamelininu kuću!
Pamelina Andersoni ubila je svojeg ljubavnika i namjerno ostavila otiske, a cipele je podmetnula u kuću Sofije Odletti kako bi nju optužili za ubojstvo.

Istraživači su dokazali da Sofia Odletti nosi broj obuće 36, a Pamelina Andersoni 38. To je odbacilo mogućnost da je Pamelina Andersoni jednom posudila cipele Sofiji. Istraživači su saznali da su njih dvije prije bile prijateljice, pa bi to bilo moguće. Njihovo prijateljstvo je prekinuto kad je Sofia saznala da je Pamelina Andersoni ljubavnica njezinog dečka.

Policija je odlučila ispitati obadvije djevojke na detektoru laži. Test je pokazao da je ubojica Sofia O
dletti. No problem je bio u tome što se testiranje detektorom laži na sudu ne prihvaća kao dokaz. Dok se ne pronađe oružje kojim je Dario ubijen, ubojica će biti na slobodi. Policija je zatražila da se Sofiji Odletti zabrani napuštanje mjesta su naredili policajcima da ju ne ispuštaju iz vida.

Nakon četiri dana je policajka Brigita primila poziv starije gospođe Mihaele Babe. Mihaela Baba bila je Sofijina susjeda koja je u svojem vrtu pronašla zakopanu tavu.

Forenzičari su laboratorijskom analizom na travi pronašli krv koja pripada mladom boksaču Dariu Fraieriu, i otiske prstiju Sofie Odletti. To je bio ključan dokaz i policija ju je mogla uhapsiti i službeno optužiti za ubojstvo njezinog dečka.

Porota je na sudu Sofiu Odletti osudila na 35 godina zatvora zbog ubojstva.


EVO ŠTO SE ZAPRAVO DOGODILO:

Mladi boksać Dario Fraieri posvađao se sa svojom djevojkom Sofiom Odletti u 19 sati. Ona je rekla da su dovoljno dugo u vezi i da bi trebali polako počet razmišljati o braku. Dario je odgovorio da nije spreman, što je razljutilo Sofiu koja mu je tad počela prigovarati zbog njegove veze sa svojom trenericom Pamelinom Andersoni. Ozbiljno su se posvađali i Dario je otišao iz kuće.

U tri sata ujutro Sofia je bila ljuta jer se Dario još nije vratio kući i otišla ga je tražiti. Došla je i do kuće na plaži koja je pripadala Pamelini Andersoni, te je kroz prozor vidjela Pamelinu i svojeg dragog u vrtlogu strasti. Odlučila se osvetiti i ubrzo je skovala pakleni plan: oboje će platiti zato jer su joj se narugali. Pred ulazom je ugledala Pamelinine tenisice, uzela ih je i otišla.

Dario Fraieri prespavao je kod svoje ljubavnice i točno u šest sati ujutro krenuo na trčanje plažom. To je činio svakoga dana u isto vrijeme i uvijek je išao istim putem. Dok je trčao naišao je na Sofiu koja ga je čekala pored stijene obučena u kratkoj crvenoj haljini, a na nogama je imala Pamelinine tenisice. Napala ga je. On se pokušao obraniti, no ona ga je udarila tavom u glavu. Namjerno je ostavila dobro vidljive otiske cipela oko tijela i pobjegla. Tavu je zakopala u susjedinom vrtu. Cipele je planirala vratiti u kuću Pameline Andersoni, no nije stigla jer ih je prije uzela policija.

To se dogodilo prije 6 godina
. Sofia odletti je sada u zatvoru. Pamelina Andersoni zaručila se za Darievog brata blizanca koji se zove Mario Fraieri. Oni očekuju dijete!



Post je objavljen 19.08.2006. u 11:58 sati.