Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cajkovski

Marketing

Neobično okruženje

Krajnosti imaju posebno mjesto u mom srcu. Nema ništa ljepše nego kad te sa suprotnih obala mjere dva poznata, bratska demona.

Recimo, Tuga i Buga. Tuga šmrče i pljuje, Buga zviždi i radi hmmmm. Braća ne poznaju želju ni nadanje, i teško je reći da znaju (to je preljudski), al postoje kao da je jedini način da mi se približe, strpljivost. Šmrču, pljuju, zvižde i rade hmmmmm. Na njihovom jeziku to znači da ću ja prići. A ja vjerujem da svako biće ima svoj smisao, neki tajni cilj i za mene. Nestrpljiv sam, jebiga. Želim, nadam se i ne mogu bez promjena. Malo šmrckam i pljufkam, pa zviždim i radim hmmmm. Obala je dugačka, od trave, voda je plava i duboka, a ribe i žabe mirišu. Dovoljno da zbrišem sto metara niže.

Kod dva demona gdje je uvijek najveća gužva. Ljubav i Mržnja.

Ne bez razloga. Ljubav je toliko jaka da joj uopće nije važno koliko je obala dugačka, voda plava i duboka...
Uuu kod Ljubavi je lijepo i suludo jer se trudim da se ne suzdržavam kad šmrčem, pljujem, zviždim i radim hmmmm, sve ono što mi još lupa kroz tijelo od maloprije. Zadržim se obično malo duže, bar mi se tako čini. O Mržnji s druge obale ne želim. Tamo je mrak i gotovo da nema slađe rupe u Svemiru. Mržnja je... ona je na drugoj strani i tamo osjećam puninu... živ, cijel i poznat, bez potrebe da idem... ikamo. Ribe i žabe mirišu.

Glad i žeđ

Samo par sto metara niže postoji mjesto gdje se obale gotovo pa spajaju. Dva demona koja isto kao i mi, žele, nadaju se i NE MOGU BEZ PROMJENA. Ovi su...neopisivi i mračni, bez strpljenja, ne čekaju ništa, i ne podnose nepravdu. Suci i probisvjeti, najčistija bića. Ulaze u sve i određuju put vode. Glad i žeđ jedini imaju dovoljnu energiju da te "prisile" da želiš da budeš ONI.

Život i Smrt

Gladan i žedan šetuckam dalje. Duša mi je puna ljubavi i mržnje, šmrcnem, pljunem, zafučkam, i napravim hmmmm. Shvatim da su sve moje promjene bile iste. I da bi mi bilo bolje da sam od početka bio nasred plive. Da uz Tugu i Bugu nisam ... da sam kod Ljubavi i Mržnje trebao zaroniti, kod Gladi i Žeđi izdržati bez zraka. Samo tako sam mogao izbjeći bol
neobičnog okruženja

Post je objavljen 18.08.2006. u 23:23 sati.