Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/film

Marketing

Počinje najveći i najvažniji filmski festival u regiji !

Naravno pogađate riječ je o Sarajevo film festivalu ili kraće SFF-u.
Dvanaesti po redu Sarajevo film festival (SFF) koji se otvara danas u petak 18. kolovoza je definitvno kako sam u naslovu naglasio najznačajniji filmski festival u regiji.
Naravno da onda i svaki filmofil jedva čeka takav događaj tu u susjedstvu.
Kao i prethodnih godina na festivalu će se predstavit publici brojna filmska ostvarenja no veću pozornost nego prije usmjerit će se na regionalnu filmsku produkciju i autorska ostvarenja.
Na programu do 26. kolovoza biti će čak 170 filmova u okviru nekoliko tematskih programa.
U konkurenciji natjecateljskog programa 12. SFF-a naći će se pet igranih i dokumentarnih filmova iz Hrvatske, to su "Sve džaba" Antonija Nuića, "Put lubenica" u režiji Branka Schmidta, "Volim te" Dalibora Matanića, a od dokumentaraca će biti: "Moja susjeda Tanja" Petra Krelje, "Delta" Stanislava Tomića i "Što sa sobom preko dana" Ivone Juka. uglavnom vrlo jaka konkurencija hrvatskihfilmova na ovogodišnjem SFF-u.
Ono što organizatori najavljuju kao promjenu u odnosu na prethodna festivalska izdanja jest da nema dominacije hollywoodskih hitova.
Alpha i omega, ravnatelj SFF-a Mirsad Purivatra je zato dao vrlo jednostavno objašnjenje, naime pozornost se dala autorskim filmovima.
Festival otvara rumunjski film "12:08 istočno od Bukurešta" redatelja Corneliua Poromboiua.

Od gostiju koji će pohoditi Sarajevsku čaršiju filmskoj publici će se osobno predstaviti i proslavljeni američki glumac Nick Nolte kada bude prikazan njegov najnoviji film "Miroljubivi ratnik".

Posebno bih istaknuo filmove koji bi mogli biti vrlo interesantni široj publici, to su prije svega "Pakao", novi film Danisa Tanovića, a Pedra Almodovara "Vrati se" i film Michalea Winterbottoma "Put u Guantanamo".


Post je objavljen 18.08.2006. u 23:50 sati.