Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/xiola

Marketing

Jamajka 1 (mozda od nedjelje i 2): Rvacka 0

U vezi mramorne ploce-kolaca: ono dolje jest slika jos nepecenog. Ne imadoh srca dat na uvid pecenu grozotu sa kojom sam mogla mirne duse izmlatit naokolo sve one koji su mi ikad naudili - tvrdo i zabito ko u bajci. No, manimo se sad necista posla, bilo, pa proslo, (ne) ponovilo se.

Nakon jucerasnjeg uspjesno obavljenog posla manevriranja, trapusanja, micanja i nosanja kojekakvih (ne)vrijednih slika koje su tezile ko brod koji tone u filmovima strave i uzasa i sa kojima smo spretno morali kormilarit ko Sergej Bubka sa onim kopljem, kolega Jamajkanac me veselo i nasmijeseno obavijesti da ce u nedjelju na poso donijet nesto za izist. Reko' on, posto je ovo zadnja nedjelja koju cemo odrapit, odnosno, odradit skupa u dogledno (uvijek me ta rijec podsjeca na vrijeme koje se gleda dalekozorom - ljudski mozak je cudo jedno od asocijacija trece vrste!) vrijeme (jerbo brisem na godisnji, fala Isusu, Mariji i Duhu svetom) odlucih da ti uljepsam taj dan.

U pauzi izmedju placo-smijeha uspijeh mu uvalit pitanjce "Argh, ehm, a stas' mi to skuhvat?" Seretski mi odgovori "Ehehehehe, bit ce to iznenadjenje." Dobih momentalne srcane palpitacije. Molim bogove svih religija ovog svijeta da to budu jamajkanski specijaliteti poput jerk kokosetine (jerk chicken). Ili svinjski trbuh (pork belly).

Trebala sam ga zgazit jucer u skladistu. Ovako cu opet upast u raku koju si iskopah prije ohoho mjeseci.

Kakve sam (ne)srece bit ce to repriza ovcetine. No, mazgetina kakva jesam, ne priznajem nista ni pod prijetnjom najgorih muka Matije Gupca. Ni govora! Dakle, bit ce glumatanja ko u Hollywoodu. Morat cu ponovit gradivo diskretnog pljuvanja u salvet.

Nisu ni Jamajkanci vesla sisali. Ali ja, izgleda, jesam. No, utrapit cu ja vec njemu bambus (nema ga u rvackoj verziji Wikipedie, sramota!) kad-tad.



Fassbinder nema veze ni sa Jamajkom ni sa ovcetinom. A i njemacki mi nikad nije isao (jedini strani jezik za koji moradoh ispisivat citabe od salabahtera po klupama). Samo da kazem da sam u zadnje vrijeme cudnovato opsjednuta sa njim.


Post je objavljen 18.08.2006. u 12:01 sati.