Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinariwen

Marketing

Isprike Pokislom Pjesniku...

..al ovo sam jednostavno morala staviti!
Aj sad vi koji me znate recite da me niste prepoznali u ovome...



Magicna skorpionka

Zena duboke i skrivene ljepote, magneticna, samopouzdana i ponosna. Samo jednu slabu tocku ima- zali sto nije bila rodena kao muskarac. Znam da ce neke sad imati smrknuto lice, ali pod tim mislim, da im se ne cini u redu biti zakinute za sve prilike i prednosti, te manje zabrana koje imaju muskarci (tako nekako misle i ovnice). Vec od prvih koraka kad joj ponude roza ili plave papucice, pametno ce izabrati roza, a pri tom ce ostaviti dojam da joj je to prirodeno. Ona zna iz svakog polozaja izvuci najbolje. Ali njena prava boja nije roza, nego vinsko crvena ili jos blize "boja trule visnje" (kako me ovo podsjeti na nekog). Ali njenu pravu boju cete otkriti prekasno, kad vec budete imao prilicno iskustva i onaj gorkasti ukus koji iskustvo ostavi.
Skorpionke preziru zene koje se pomire sa ulogom domacice, majke i supruge. Ta plutonovka ce kontrolirati partnera (cak vladati) ali ce izvesti takvu zenstvenu predstavu, da jadnicak nece imati pojma s kim se upustio, sve dok po zenidbi ne otrese rizu iz kose. Za razliku od ovnice, skorpionka ce dozvoliti da joj pripalite cigaretu dok vas ovija njen magneticni pogled i opojni parfem. Nikada nece partneru izjaviti ljubav. Priblizit ce mu se zamamno njisuci bokovima i dati mu na znanje sto ocekuje od njega, ali bez rijeci. Tako ona nikad nije u neugodnom polozaju, a vi cete biti sigurno. Njena privlacnost je u promuklom glasu i hipnotickom pogledu. Kod nje nema osvajanja na juris. Cak i kad si u ocima prepoznate da ste za biti skupa, ne ocekujte da je stvar gotova. Ne sapcite joj na uho praznoglave fraze koje druge zene obaraju s nogu, srest cete se s radarskim pogledom, koji "skida do gola". Preporuka dana- ne uvrijedite skorpionku, ako niste spremni na posljedice. Radije upitajte nekog tko je to prezivio vec, od price ce vam skociti kosa na glavi. Tu svoju osvetnicku narav skriva zavodljivom pojavom i andeoskim glasom. To upozorenje vrijedi za one koji ju pokusavaju podciniti ili zbrisati od nje (ne znam sto ju vise razbjesni). Pakleni psi joj nisu ravni kad izgubi kontrolu i pokaze zube. Tad je hladna i kljucala, zna mrziti kao zmija otrovnica i ljubiti tako da zaboravi sve na svijetu, divljati poput furije i saptati na uho kao sirena. Ali jedno je sigurno, nikad nije nesigurna i neodlucna.
Njene oci su poput uroka, od prvog pogleda prepozna pravog. Muskarci u susretu s njenim magicnim pogledom uvijek reagiraju na dva nacina: jedni ostanu paralizirani i ocarani i do kraja zivota se ne mogu otrgati tom isijavanju, drugi bjeze brzinom svjetlosti pred opasnoscu koju vide u tim ocima. Ali cemu bijeg? Zelite upoznati zivot? Ona ga dobro pozna i zeli vas nauciti.
Ne podnosi slabice, zeli ambiciozne muskarce koji joj mogu parirati i na koje se moze osloniti. Inteligencija je obavezna, ne podnosi prosjecnost i ako ste sreckovic oko koga se ona vrti, budite uvjereni u svoje sposobnosti. U njenom zivotu cete biti najvazniji cimbenik kojeg ce ona podupirati i ugadati mu na tisucu nacina. Strastvene su i vruce. Tocno je sto se sapuce o skorpionima, oni kipe od neobuzdane vatre koju pokriva ledena kora. Ali ta strast nije samo u partnerstvu izrazena. Ona ne zna nigdje i ni u cemu ostati hladna, bilo da se radi o filmu, knjizi, prijateljstvu: Ili strastveno ljubi ili divlje mrzi, nema ravnodusnosti. Ono sto u njoj ne pobuduje ili obozavanje ili srditost ce totalno ignorirati. Poslije oluje se primiri i opet je kontrolirana i hladna, tako da se pitate je li to ona ista zvjercica koja je par sati prije razbila pola tanjura u kuhinji. I nitko vam nece vjerovati kad mu kazete da ta mirna zenica ima karakter pozara u skladistu benzina, zato se ne tuzite prijateljima, nece shvatiti. Radije natjerajte sebe da mislite o njenim pozitivnim karakternim osobinama, barem toliko vremena dok vam kvrga na glavi ne splasne.
Po znacaju je nagnuta tamnoj strani zivota, koja na daleko odbija pretjeranu intimnost, kao mracni predmet zelja. Ona nema straha i rano ju baci u sjenovite vrtloge zivota iz kojih se zna izvuci bez posljedica i mrlja. Znaju izbjeci svaku sumnju u njih. Ako ih Pluton i povuce preduboko, one ce godinama patiti od kajanja, ali ce zahvaljujuci unutrasnjoj moci, poput Feniksa izrasti iz pepela. Bez obzira na njen mracan izgled, ljudi joj se rado povjeravaju, valjda naslucujuci da ona poznaje zivot i sa tamne skrivene strane. Tajne usisava u se i nikada ih ne otkriva. Ona sama je prepuna tajni koje su zakljucane i nikada cak ni vi s kojim ce podijeliti zivot nece imati ulaza u taj sobicak, na cijim vratima crvenim slovima pise: Ulaz strogo zabranjen!!!
Svom izabraniku je vjerna (ukoliko taj nije papuca). Malo je snobovska kod izbora partnera, prijatelja i poznanika. Bira ljude iz "visih slojeva" . One su izbirljive i bez milosti skartiraju sve nejake i mekane ljude. Zna pretjerati na svim podrucjima, u hrani picu, seksu, osveti, ljubavi.
Okultno ju privlaci i prije ili poslije se i upusti u proucavanje istog.
Njoj potpis kod maticara ne znaci skoro nista, ako vas voli ici ce protiv svih zakona i zivjeti s vama bez obzira na sva ogovaranja i probleme, jer pravila postavlja ona, a ne okolina. Te njihove izvanbracne zajednice odisu vecom naklonjenoscu i postovanjem nego vecina brakova koji opstaju samo zbog udobnosti i okoline. Ona razumije sto je postovanje i medusobna ljubav bez da bi ozakonila svoju vezu. Ona ima jak karakter, ali nikada nece samo svoju karijeru isticati, bez da bi se osvrnula na vasu. Sjest ce i dogovoriti se s vama i postaviti prioritete. Ocekivat ce od vas maksimum, pomoci ce vam u tome, ali nece vam oprostiti ako svoje mogucnosti ne iskoristite do krajnjih granica. Pokusa li se netko okoristiti na vas racun, vidjet ce sto znaci otrovni pravedni bijes skorpionke. Vasa zajednicka sreca ce joj uvijek biti na prvom mjestu. Stisnut ce zube i stoicki bez prenemaganja podnijeti crne dane kad naidu, ali ne budete li dostigao svoj vrhunac u karijeri nece izostati otrovne strelice na vas racun. Obozavaju svoj dom i drze ga urednim. Hrana ce na vrijeme biti na stolu (naravno kad je ona na redu da kuha), proljetno ciscenje ce obaviti s uzitkom (jer tad ce naici na zaboravljene drage sitnice, problem nastaje kad nade maramice umrljane ruzem koji nije njen) i sve ce biti pod njenom cvrstom kontrolom. Inace je sumnjicava osoba, ali kad nade predmet (kao ona nesretna maramica ili sumnjive poruke) koji potvrduje njene sumnje, tad se bolje naci sa bijesnim bikom u tijesnom boksu nego s skorpionkom u krugu promjera par kilometara. To da vi imate i te kako velike razloge da sumnjate u njenu vjernost, njoj ne znaci ama bas nista. Njen moto je-uzmi ili ostavi. Vjerojatno cete uzeti, jer nju je skoro nemoguce pustiti. Ako nista drugo, ostat cete zato sto bi vas do kraja zivota mucilo sjecanje na nju, pa se svatko radije prilagodi nego tuguje za izgubljenom prilikom. Shvatite da ste s neobicnom zenom, a svaka natprosjecnost ima svoju cijenu. Kako brzo procita lazljivce i prevrtljivce, muzu moze biti od koristi u karijeri. Slicnu sposobnost imaju ribe, ali su puno mekse pa se ne usude izreci svoju ocjenu.
Kod trosenja novca su nepredvidive. U odredenom periodu stede poput pravih cicija, da bi odjednom sve postavile na glavu i potrosile sve do zadnjeg novcica, i to uzivajuci pritom do kraja (zapravo one uvijek i u svemu ide do dna, pa jos malo i pogrebe po dnu za svaki slucaj). Kako naide. Ipak ona vise tezi ugledu nego novcu. Nece joj smetati da imate malu placu ako radite posao koji je cijenjen i ima mogucnost napretka. Za ugled i moc ce prilicno pretrpjeti, ali nece u nedogled zivjeti kao podstanar u jadnom i vlaznom stanu. Vasu ambicioznost pokusat ce probuditi sarkazmom, a ako ne uspije, zavlaci se u svoju mocvaru, naizgled pomirena sa sudbinom, a zapravo duboko razocarana i ogorcena iznutra. Ona je divlje ljubomorna, ali nju se ne smije sputavati. To je odlika i muskih i zenskih skorpiona, cuju samo svoj glas i jedini on se pika. Njeno zanimanje za suprotni spol je zavidno i donijet ce vam pokoju sijedu vlas. Svojom pojavom u prostoriji paralizira muski dio prisutnih, a vi cete morati mirno sve to promatrati. Rijetko se kad izrodi sto ozbiljno iz toga, ali ne zavidim vam na dusevnim mukama kroz koje cete proci. Ako se s njom sukobite, imajte na umu da sve sto dobije vraca dvostruko, ljubav i uvrede jednako. Slazite joj jednom, lagat ce vas godinama poslije, ako ju za kaznu ne poljubite za laku noc, ostat cete bez poljupca mjesec dana. Bude li vasa majcica kritizirala njeno kuharsko umijece, pocekat ce par godina da ju pozove na rucak. Oprostit ce vam ako ju nenamjerno ranite, ali za kaznene bodove dobit cete crveni karton i razbijeno koljeno. Kako je osvetoljubiva i pamti zlo koje joj nanesu drugi, jos vise pamti dobrotu i uvijek ju vrati duplo.
Djeca ce prema njoj osjecati duboku privrzenost, ali ce se malo i bojati mamice. Kako ona poznaje ljudsku psihu, izvuci ce iz svoje djece najbolje karakterne crte i pazljivo ih njegovati, davati zastitu i podrsku. Naucit ce ih kako rjesavati probleme vlastitim snagama, kako izdrzati.
Naravno, bit ce subjektivna do njihovih mana, a ni u snu nece dozvoliti suprugu da bi ih fizicki kaznjavao, ona da, ali njemu neka to ne pada na pamet.
Zivjeti s njom je kao da zivite s vulkanom koji je tik pred erupcijom. Nije za muskarca koji zeli pokornu i mekanu zenicu. Zato oni koji se usude koracati rame uz rame s skorpionkom znaju zasto ce podnositi njen otrov i vatreni temperament. Imat ce u paketu zenu, ljubavnicu, kuharicu, poslovnog partnera i jos pokoju tajnu koju mozda i otkriju u zajednickom zivotu, koji btw nikad nece biti dosadan.


Post je objavljen 17.08.2006. u 14:11 sati.