Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Sudac Juraj Novak odgovoran je za pokolj u Čakovcu

Juraj Novak ime je suca koji je odgovoran za čakovečki masakr u kojemu je mentalno bolestan Mladen Mesarić hladnokrvno ubio svoju 18 mjeseci staru kćer i ženu.

Iako je prvostupanjska presuda izrečena Mladenu Mesariću sadržavala osim zatvorske kazne i obavezno psihijatrijsko liječenje za vrijeme i nakon izdržavanja kazne, sudac Juraj Novak u drugostupanjskom postupku ukinuo je obavezu psihijatrijskog liječenja.

Ovo je nažalost samo još jedan u nizu dokaza stanja nekompetentnosti, aljkavosti i nerada hrvatskog pravosuđa. Ne znam samo na osnovu čega je to Juraj Novak zaključio da je Mladen Mesarić zdrava osoba kad je ukinuo obavezno psihijatrijsko liječenje?

Hoće li Juraj Novak odgovarati za posljedice svojeg lošeg rada? Naravno da neće jer suci su kod nas zaštićeniji od ličkih medvjeda, a sve u ime tobožnje sudske nezavisnosti.

Da stvar bude ljepša, Juraj Novak nije nekakav običan sudac već predsjednik Županijskog suda u Čakovcu. No to nije jedina mrlja u biografiji ovog suca. Taj isti sudac je prema pisanju lista „Međimurje“ iz lipnja 1990. upleten u mutne radnje oko izbora predsjednika Općine, Skupštine i izvršnog vijeća gdje su se vodile rasprave o podobnosti Antuna Jurinca koji je bio krivično gonjen i osuđen 1982. da bi naknadno te presude jednostavno bile brisane upravo po nalogu Juraja Novaka.

Post je objavljen 17.08.2006. u 11:55 sati.