Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bbb21

Marketing

AUSTRALIJA SE PLASIRALA NA AZIJSKO PRVENSTVO

Australija je završnicu izborila nakon što je u dvoboju drugog kola D skupine kvalifikacija pobijedila Kuvajt 2:0. Soccerosi su u prvom kolu pobijedili Bahrain 3:1 i nakon dva kola imaju maksimalnih šest bodova, čime su i teoretski osigurali jednu od prve dvije pozicije u skupini koje vode na završnicu. Bahrain i Kuvajt nakon dva kola imaju po bod. U toj skupini trebao je nastupiti i Libanon, no zbog ratnih se zbivanja povukao iz natjecanja.

Australija je je do pobjede protiv Kuvajta došla bez pomoći igrača koji igraju u europskim klubovima, a strijelci su bili Travis Dodd (76) i Sasho Petrovski (87). "Znali smo da će to biti vrlo neugodna utakmica, no srećom smo u samoj završnici uspjeli slomiti otpor gostiju," izjavio je privremeni izbornik Graham Arnold.

Bez prave konkurencije u Oceaniji, Australci su četiri puta zapeli u dodatnim kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo. To ih je toliko isfrustriralo da su od FIFA-e zatražili da im dozvoli prelazak u Azijsku zonu, što im je krajem prošle godine i odobreno.

Australija će tako u idućim kvalifikacijama za SP igrati u Aziji.


Image Hosted by ImageShack.us

Post je objavljen 16.08.2006. u 22:46 sati.