Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Ispravak: Bandić nije poklonio Mamiću 7,5 milijuna kuna već 35 - 40 milijuna kuna

Kad sam neki dan pisao o bačenih 7,5 milijuna kuna novaca poreznih obveznika za reklamu grada Zagreba na dresovima dinamovih nogometaša, bilo je dosta komentara na taj tekst. Jedan od kojih sam posebno zapamtio bio je da se reklame za međunarodne utakmice posebno naplaćuju. E pa što se toga tiče, tih 7,5 milijuna kuna uplaćeno je upravo za europsku promociju grada, dakle upravo za međunarodne utakmice koje će Dinamo igrati.

Drugi komentar koji sam zapamtio je da je tih 7,5 milijuna kuna ono što znamo, a da je pitanje koliko još toga Bandić daje Mamiću mimo našeg znanja. Odgovor na to pitanje nije trebalo brzo čekati. U Jutarnjem listu izašao je članak upravo na tu temu iz kojeg proizlazi da grad Zagreb daje Dinamu kroz razne kanale između 35 i 40 milijuna kuna!

Sjećate li se kad je početkom prošle godine na ime vrhunskih sportskih rezultata grad dao Dinamu poveću svotu novaca, a NK Zagrebu nekakvu siću? Da vas podsjetim, tada je Dinamo sezonu prije završio u ligi za opstanak, a NK Zagreb u ligi za prvaka. Tadašnje slijevanje ogromnih novaca u Dinamovu blagajnu pravdali su time da se taj iznos odredio na rezultatima od godine prije.

Ako bi slijedili takvu logiku onda bi Dinamo ove godine trebao dobiti neka sitna sredstva, a NK Zagreb popriličnu svotu jer su takvi rezultati bili godinu dana prije. No danas se samo šuti o tome i zaboravljaju se navodni kriteriji dodjele gradskih novaca za vrhunske sportove.

Jedini kriterij koji se ovdje stvarno gleda je kumstvo Bandića i Mamića jer Dinamovi rezultati apsolutno ničim ne opravdavaju pridjev vrhunski.

Mnogima je teško pojmiti o kakvim se to novcima radi. Za tih 35 – 40 milijuna kuna Zagreb je recimo mogao izgraditi stotinjak dvosobnih stanova i to samo u godinu dana!

Post je objavljen 16.08.2006. u 11:21 sati.