Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/61

Marketing

Fešta od rajčice

Fešta od rajčice, već jednom odgođena, uspješno je održana u mom gradu. Krcati trg, program do kasnih noćnih sati. Crveni baloni u zraku, na stolovima porcije pašte. Na pozornici mažoretkinje, bend Trio Rio i Jozefina i, kao atrakcija, grupa ABBAmanija. Vatromet, duži i ljepši od onog nakon ATP-a.

Vrijedni kuhari-ce Seniorke 1
Seniorke 2 Juniorke i seniorke

Sve u svemu, veselo. Konačno pun trg. Iako je grmilo i sijevalo, kiša se smilovala. Nije pala. Na sveopću radost i veselje.

Raja 1 Raja 2

Nadodatak: "Grad Umag poseban je po tradicionalnoj fešti posvećenoj rajčici. Podravkina proizvodnja proizvoda na bazi rajčice organizirana je u tvornici "Povrće" u Umagu i jedini je proizvođač takvih proizvoda na domaćem tržištu. Proizvodnja i prerada rajčice u Umagu ima dugogodišnju tradiciju koja svoje početke bilježi od 1912. godine od tvornice za preradu čiji je vlasnik bio Piero Manzzuti. Podravka je tvornicu integrirala 1969. godine kada je započela snažnija proizvodnja proizvoda na bazi rajčice, te čajeva. Današnji kapacitet tvornice procjenjuje se na oko 20.000 tona rajčice godišnje. Kako bi se osigurala kvalitetnija i jeftinija sirovina za preradu svake se godine ugovara kooperativna proizvodnja rajčice s poljoprivrednicima iz okolice Umaga i doline rijeke Mirne." " Povoljni klimatski uvjeti s mnogo sunčanih dana, plodna istarska crvenica i tradicija uzgoja rajčice čine Istru najvećim proizvođačem rajčice u Hrvatskoj." Ali se šuška o zatvaranju tvornice...

Post je objavljen 16.08.2006. u 09:18 sati.