Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bookaleta

Marketing

Spooky SMS češnjak party

Nakon prvog dana Festivala fantastične književnosti u Kringi, gdje nas je sponzorski počastila višestruko blagotvornim proizvodima od češnjaka (vidi sliku, pozdrav i zahvala Petri iz SMS-a), splitska tvrtka SMS uputila je domaćoj i svjetskoj javnosti ovo predivno priopćenje:

SMS PROMOVIRAO NAMAZE OD ČEŠNJAKA NA FESTIVALU VAMPIRSKE KNJIŽEVNOSTI U KRINGI

Kringa, Istra – SMS, prehrambena industrija iz Splita, jučer je na 'Spooky SMS češnjak partyju’ prezentirala novu proizvodnu liniju SMS namaza od mariniranog češnjaka. 'Spooky SMS češnjak party' održan je u sklopu 5. festivala fantastične književnosti, a tema ovogodišnjeg Festivala bili su vampiri. Na 'Spooky SMS češnjak partyju’ prezentirano je šest novih SMS-ovih namaza od češnjaka: namaz od mariniranog češnjaka, namaz od mariniranog češnjaka s kukuruzom, namaz od mariniranog češnjaka s vlascem, namaz od mariniranog češnjaka s maslinama, namaz od mariniranog češnjaka s limunom te namaz od mariniranog češnjaka s kaparima, a ove su namaze prvi u Hrvatskoj i svijetu kušali mnogobrojni sudionici Festivala. U ugodno jezovitoj atmosferi mistične istarske ljetne noći sudionici Festivala uživali su bezbrižno, od ugriza proslavljenog istarskog vampira Jure Granda zaštićeni izvanredno ukusnim SMS-ovim namazima od češnjaka. Posjetitelji Partyja bili su ugodno iznenađeni jer su SMS-ovi namazi od mariniranog češnjaka blagog i osvježavajućeg okusa i za razliku od ploda češnjaka nemaju neugodan miris koji se zadržava još dugo nakon konzumiranja.
Osim u hranjivim namazima, gosti na 'Spooky SMS češnjak partyju' uživali su i u SMS-ovim delikatesama s višnjama Maraskama.

Drevni narodi povezivali su češnjak s vječnim životom smatrajući da nema bolesti koju češnjak ne liječi. Njegovim spaljivanjem tjerali su zle duhove, a konzumacijom jačali svoj organizam. Zdravstvena uloga češnjaka i danas je opće poznata jer češnjak sadrži više od 200 aktivnih tvari pogodnih za ljudsko zdravlje. Vrijedni vitamini, minerali, aminokiseline i enzimi iz češnjaka pomažu u snižavanju štetnog kolesterola i krvnog tlaka, sprječavaju nastanak bolesti krvnih žila i dišnih puteva, ublažavaju kašalj i prehladu te znatno poboljšavaju rad srca. Češnjak je prirodni antibiotik, a poznata su i njegova antikancerogena svojstva. Ne čudi zato što su ga nekada smatrali božanskom biljkom i sigurnim putom u vječni život.

SMS namazi od mariniranog češnjaka moći će se nabaviti u hrvatskim prodavaonicama od ove jeseni.


Živjelo bratstvo i jedinstvo sponzora, pisaca i organizatora književnih manifestacija! Osim što je bilo ugodno, ukusno i zabavno, iz ovog smo i naučili nešto novo o češnjaku, ne?

Post je objavljen 16.08.2006. u 08:30 sati.