Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/axl62

Marketing

Tko su novi Gunsi?

Axl Rose, vokalista – o njemu ne treba trošiti puno riječi, karizmatični vođa i jedan od najboljih vokala u povijesti glazbe ali ujedno i osoba koja je razbila Gunse na dijelove i koja ih je uništila vrlo vjerojatno za sva vremena.

Dizzy Reed, klavijature – rođen je 18. lipnja 1963. i u Gunsima je od 1990. i on je uvelike doprinio uspjehu Use Your Illusiona jer je donio sa klavijaturom mekši zvuk (Civil War, November Rain, Estranged, te sada Madagascar, The Blues i I.R.S.) Bio je osnovatelj benda ''The Wild'' i bio je vokalista grupe "Hookers & Blow". On je uz Axl jedini ''originalni član Gunsa''.

Robin Finck, vodeća gitara – rođen je 9. studenog 1971. i on je zamjenio Slasha 1996. Svirao je u mnogo bendova ali je pravu afirmaciju stekao i ''Nine Inch Nails''. Nakon toga potpisuje s Gunsima dvogodišnji ugovor, a nakon što mu je istekao vraća se u ''Nine Inch Nails'' i bio je s njima na turneji do 2000., a nakon toga se ponovno vraća u Gunse. Također on je jedan od rijetkoh izvođača čija se oba benda nalaze na listama najutjecajnijih rock bendova. Gunsi su 9., a ''Nine Inch Nails'' 43.

Ron Thal ''Bumblefoot'', vodeća gitara – rođen je 25. rujna u New Yorku i mnogi ga uspoređuju za Frankom Zappom. S Gunsima je tek od ove godine, obožava Beatlese i Kiss.
Izdao je osam solo albuma. Ime Bumblefoot je sam sebi dao i za to ime je dobio ideju kad je svojoj curi pomagao da postane veterinarka i tu je u nekoj knjizi pronašao ime. Svoj album 9/11 je posvetio svim žtrvama te je sav novac kojeg je zaradio na tom CD-u darovao Crvenom križu. Evo van lista svih njegovih solo albuma:

- The Adventures of Bumblefoot – (1995)
- Hermit – (1997)
- Hands – (1998)
- Uncool – (2000)
- 9/11 – (2002)
- Forgotten Anthology – (2003)
- Normal – (2005)

Tommy Stinson, bass gitara – rođen je 6. listopada 1966. u Minneapolisu. Osnovao je bend ''The Replacements'' i u njima svirao sa svojih dvanaest godina. Bend se raspao 1991, a nakon toga je svirao u još par bendova, a u Gunsima je od 1998. Izdao je i solo album ''Village Gorilla Head'' koji je bio dobro prihvaćen u javnosti.

Chris Pittman, klavijature – rodio se u Independence, Missouri 25. veljače 1976. On je uz Axla autor mnogih pjesama koje će se naći na albumu. On još nije službeni član Gunsa ali na svakom koncertu prisutan te pomaže Dizzyu na kompleksijim pjesmama. Također zna svirati bubnjeve, gitaru i bas gitaru. Bio je u bendovima Replicants, ZAUM, i Lusk.

Bryan Mantia, bubnjevi – rodom iz Californie gdje je i rođen 1964. Mantia je bio veliki obožavatelj Led Zeppalina i Jimi Hendrixa. Sredinom osamdestih pridružuje se San Francisco Bay Area, punk – rock bendu gdje se zadržao do početka devedesetih. Nakon toga je svirao raznim bendovima, a u Gunse je došao na poziv Bucketheada 2000. i tu se i do dan danas zadržao. Žena mu je rodila dijete 4. srpnja stoga je on dva dana kasnije objavio da uzima pauzu da bi više vremena proveo s obitelji.

Richar Fortus, ritmička gitara - rođen je 17. studenog 1966. i u Gunsima je od 2002. Tu je došao umjestu Axlovog dugogodišnjeg prijatelja Paula Tobiasa. Svirao je u ''Psychedelic Furs'', a za njega Axl kaže da je ono što im je trebalo te da u potpunosti upotpunjuje bend.

P.S. Ove pjesme će se definitivno naći na albumu ''Chinese Democracy'', to je i službeno potvrđeno:
Better, Catcher in The Rye ,Chinese Democracy, IRS, Madagascar, The Blues, There Was a Time (TWAT)



Post je objavljen 14.08.2006. u 22:49 sati.