Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/budan

Marketing

KAKO NAM JE BILO "GOZD - 2006"

KAKO NAM JE BILO "GOZD - 2006"
------------------------------






U ugodnom druzenju, Janja, Boro i Predrag



Dok Sunce sija netko zove, tko bi to mogao biti?



U kanjonu potoka Martuljsice



Mostic ispred I slapa



Gorski nektar



Popravak sajle



Stepenice do neba



Nagli zaokret



Sudar zemlje i vode



Predvorje



Alpska vila

Sve fotografije: Trezezbor Piekutowski - Bonk




"Od srca suncan pozdrav svim clanovima i prijateljima Drustva i svim, koji bi zeljeli podjeliti malo drugaci i zanimljiviji godisnji odmor na zelenoj livadi, Jasi, u Gozd Martuljku.
Ove godine priredjujemo ucenje i druzenje po trideset i drugi put, uistinu mozemo govoriti o tradicionalnom susretu, koji ce trajati od 22. jula do 6. augusta 2006."..., tako u svom uvodnom komentaru u biltenu GOZD, napominje predsjednica Drustva ljubitelja prirode i drevnim mudrosti, Marija Mojca Vilar.

Kamp posjeduje hvalevrijednu tradiciju. Njegov zacetak seze u 1975, kad je na 100. godisnjicu Teozofskog Drustva, kojeg su ustanovili 17.11.1875. Helena Petrovna Blavatsky i Henry Steel Olcott u New Yorku, po prvi put organiziran. Tada je priblizno tridesetak
clanova nekadasnje jugoslovenske podruznice priredilo ljetnu skolu teozofije. Kamp je nastao spontano iz unutarnje potrebe za spoznajom Istine i duhovnih zakonomjernosti. Jasa, posjeduje cudovitu energiju a otkrio ju je Tili Havlicek, koji je od samog zacetka
aktivan clan, koji po tko zna koji put nadahnjuje sudionike kampa zanimljivim predavanjima. Tako i ove godine uz predavanje odrzao je i MISU NA JASI. Na kampu odrzana je i promocija knjige Vesne Krmpotic, Stotinu i osam, u njenoj prisutnosti. Trezezbor Piekutowski - Bonk odrzao je predavanje o volontiranju u Eko centru - Caput Insulae, Beli, potom uz logorsku vatru Paganizam i staroslavenska bozanstva. Dizdarevic Namik demonstrirao borilacke vjestine s macetom, Mojca Malek Morya, zvucnu radionicu sa Tibetanskim Gongom, Ivica Padjen je odrzavao svakodnevno Yogu, u otvorenju kampa sudjelovali su Robi i Vesna Vilar, na dalje bili su prisutni kroz predavanja ili radionice Ivan Mohoric, Roman Derling, Edo Turk, Darja Bozec, Ivan Prekop, Mojca Vilar, Alenka Ribic, Taja Albolena, Shana Flogie, Ana Kavcic, Josko Ulcak, Josip Jankovic, Brane Kobal, Igor Konanenko, Irena Roglic, Djurdjica Kovacic, Andzela Perusic, Marijan Vidensek, Milena Plut, Marijan Vejvoda, Elena Jencek, Bernardka Zorko, Zlatko Krizan, Ljudmila Stele, Dusan Donko i ostali...
S dijecom kroz igru i radionice u Patuljkovoj Drzavi vodile su brigu i igrale se s dijecom Janja Pokleka i Sonja Kopinc.
Dugogodisnji posjetioci kampa napominju: "Posjedujemo sve elemente: zemlju, zrak, vodu, vatru, eter. Sve to na tako malenom prostoru, s toga smo zahvalni za taj blagoslov. Jasa ima carobnu moc, kad jednom dodjes u tu cudovitu prirodu, i medju otvorene ljude, vracas se kuci izmjenjen."
Kad sam slovenskom knjizevniku i teozofu Krizanovski Olegu, sada davne '92 kazao: "Zao mi je sto i ranijih godina nisam dolazio na ovo mjesto. On je odgovorio: Nemas za cim da zalis, dosao si onda kada je to trebalo!"



U Rijeci, 14. kolovoza 2006. Borivoj Bukva






Post je objavljen 14.08.2006. u 08:08 sati.