Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jedisarmu

Marketing

***sto mislite kako zivotinje u cirkusu nauce svoje tocke??***

Jeste li ikad razmišljali što se krije iza tisuće svjetala velikog cirkusa koji je posljednji gostovao u vašem gradu i oduševio vas nastupima lavova, tigrova, žirafa, slonova, majmuna? Jeste li se zapitali na koji način te iste cirkuske zvijezde prevaljuju tisuće kilometara da bi izmamile vaše osmijehe i aplauze, i kako se prema njima odnose dreseri i hranitelji?

Jeste li se ikad zapitali kako je moguće 'naučiti' divljeg lava ili tigra, navikla na slobodu džungle, da sjedi na stolici mirno kao bubica i da po zapovijedi skače kroz gorući obruč? (Usto, životinje ne mogu kontrolirati vatru i zasigurno je se boje neusporedivo više nego mi). Ili, kako se postiže da medvjedi balansiraju hodajući po žici visoko iznad tla? Ili, da konji hodaju na stražnjim nogama? Ukratko, kako se primorava životinje da izvode radnje posve neprirodne za njih, za koje one nikada neće razumjeti zbog čega bi ih trebale izvoditi? Kako objasniti divljoj životinji koja ne razumije naš jezik da se od nje traži da sjedne mirno na stolicu oponašajući čovjeka?

Onima koji su upoznali svijet cirkuskih životinja iznutra, u ogromnoj većini slučajeva odgovor je: terorom, strahovitim torturama i mučenjima.

Životinje u cirkusu pate, njihov život je jadan. Život pun mučnih agresivnih dresura, napornih putovanja u uskim kavezima, napornih predstava koje one ne žele niti zaslužuju, od grada do grada, pa opet u kavez, dok ne podivljaju ili obole. A sve to da mi se mi zabavili, da bi se nasmijali njihovoj patnji.

Ne zaboravite! Životinje u cirkusu nisu dragovoljno. Cirkusi mogu biti jednako zabavni i bez patnji životinja.

Svojim odlaskom u cirkuse podrzavamo mucenje zivotinja...u nasem gradu je bilo zabranjeno gostovanje cirkusa...Zato borimo se protiv cirkusa i mucenja zivotinja....
uskoro bi trebao bit otvoren blog za borbu protiv mucenja zivotinja...
evo jos anketica za kraj...



matrijal uzet sa stranice prijatelji zivotinja.hr

Post je objavljen 11.08.2006. u 17:32 sati.