Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bolji

Marketing

NAŠ GOST: NENAD BACH IZ SAD-a

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting ServiceSlibe.com - Free Image Picture Photo Hosting ServiceRobert, Vlado i NenadSlibe.com - Free Image Picture Photo Hosting ServiceNenad i Maja
GRAĐANIN SVIJETA
Nedavno je u Osijeku je boravio građanina svijeta, poznat i kao “čovjek u šeširu” - Nenad Bach. Prvi puta u životu održao je predavanje za poduzetnike, na Ekomskom fakultetu u Osijeku.
U Osijeku je boravio poznati hrvatski glazbenik iz New Yorka koji je prije 20 godina otišao živjeti u SAD. Razlog dolaska je bilo predavanje za studente, učenike i građane Osijeka koje je održano na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Zahvaljujući fakultetu, Centru za poduzetništvo Osijek, Poslijediplomskom studiju Poduzetništvo, Osječkom Domu i autoru ovog bloga Nenad je prvi puta u životu održao predavanje na temu poduzetništva.
- Ovo je bio za mene izazov. U prvom trenutku nisam želio prihvatiti poziv, a onda sam prespavao i odlučio održati predavanje o pogledu na poduzetništvo. U SAD-u držim često predavanja, ali na temu glazba i film – rekao nam je Nenad.
Pogledajte kako je izgledao njegov jednodnevni boravak u Osijeku.
Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting ServiceSlibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service
Dolazak


Sa Nenadom je u Osijek stigao i njegov prijatelj Robert Schenk također uspješni poduzetnik iz Pule, koji je već održao jedno predavanje na fakultetu o svom poduzetničkom putu. Bilo ih je zanimljivo gledati, obojica puni energije i želje da pomognu našim današnjim slušateljima.
Prva stanica je bila pogon za proizvodnju prirodnih sokova u Vinkovačkoj ulici u Osijeku. Nenad je već ranije probao te sokove i posebno je želio vidjeti gdje se to proizvodi.
- Mislim da su ovakve proizvodnje zdrave hrane vrijedne podrške i to je budućnost Hrvatske. Zato ih sve trebate podržavati, promovirati i pomoći da izađu na inozemno tržište – rekao je Nenad.
Nakon kraćeg intervjua uputili smo se na Ekonomski fakultet. Tamo je dvorana već bila puna studenata, učenika i građana koji su željeli slušati ovog vrsnog glazbenika.
Prije predavanja Bacha je primio dekan Ekonomskog fakulteta prof.dr.sc. Turkalj Željko, u kratkom razgovoru Bach se zahvalio na pruženoj mogućnosti da održi predavanje, saznao je da dekan voli glazbu i da je nekada svirao.

PredavanjeSlibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service

Dvorana na fakultetu bila je puna ljudi koji su htjeli čuti Nenada. Životnu priču Nenada većina prisutnih je već znala, a poduzetničku je iznio ukratko.
Ispričao je koje su to osobine koje treba imati svaki poduzetnik, kako je svoj umjetnički i glazbeni izričaj pretvorio u biznis te dao praktične savjete.
Uspostavljena je prisna komunikacija, pitanja su pljuštala , a Nenad je strpljivo odgovarao.
Nakon predavanja bilo je tu intervjua, razgovora sa posjetiteljima, predlaganja ideja za posao, davanja autograma.....Vrijeme je bilo neumitno, obaveze su čekale, moralo se ići dalje.
Osijek ga se kao grad dojmio, obišao je Tvrđu, divio se parkovima, užoj gradskoj jezgri, raspitivao se kako strani gosti mogu saznati za Osijek i njegove ljepote.
Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting ServiceSlibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service
Maja i Nenad pa onda Tanja, Nenad i Vanja


Đakovo
Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting ServiceSlibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service
Gost radio Đakova, a zatim zanimljiva posjeta ergeli u Đakovu

Jedna od želja našeg gosta je bila posjeta đakovačkoj katedrali i ergeli lipicanera u Đakovu. Smatrao je da su to vrijednosti koje Hrvatska mora pokazati svijetu.
Put nas je odveo u Đakovu gdje je prvo bio gost Radio Đakova i emisije “Radio opozicija”. Pljuštala su pitanja urednika i voditelja Ljubičić M. Sat vremena je brzo prošlo. Nakon toga Nenad je posjetio pastuharnu u Đakovu gdje mu je domaćin bio direktor Sabolski P. Bio je impresioniran činjenicom da pastuharna postoji 500 godina, više nego SAD. Iskazao je želju da pomogne u njenoj promociji, da uputi amerikancima i svim svojim poznatim prijateljima poziv za posjetu pastuharni.
Mrak je brzo pao i bilo mu je žao što nije mogao ući u katedralu da je vidi iznutra, ali je ostao impresioniran s njenim izgledom izvana. Ostalo je obećanje da će opet doći u Osijek i Đakovo.
Dan je brzo prošao, posjeta je završila i Nenad je morao U Zagreb radi jednog snimanja, a u četvrtak ga je već čekao povratak u SAD. Zahvalio se domaćinu, i krenuo na put.


IZDVAJAM

Osobine
Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting ServiceRobert, Nevenka i Nenad
Što jedan poduzetnik mora imati od osobina? Za Nenada je to abeceda života i biznisa. Skupio je to u 10 točaka.
- Najviši zajednički nazivnik
- Želja mora biti jača od boli
- Veselje u dnevnom životu
- Istina je najkraći put do cilja, držimo je se
- Skromnost i dobrota
- Promatraj svijet oko sebe
- Sloboda govora ne postoji
- Sloboda razmišljanja i misli postoji
- God universe vs bad universe
- Biti voljan

Praktični savjetiSlibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service
- Napravi ono što si rekao
- Na svaki telefon treba odgovoriti
- Nauči pisati pisma
- Nauči osnove računalne tehnike
- Planiraj svoj rad i odradi plan
- Nađi načina telefonskog komuniciranja sa svijetom
- Koegzistencija – suživot
- Ne veži se za rezultat
- Uči, educiraj se stalno
- Ništa se ne dešava dok se nešto ne pomakne



Post je objavljen 10.08.2006. u 22:30 sati.