Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nikki16

Marketing

TRACY CHEVALIER-Djevičanski plavo

Ella i Isabelle su dvije žene koje potječu iz iste obitelji, obitelji Tournier. Dijeli ih vrijeme od četiri stoljeća, ali spaja tajna iz obiteljske prošlosti.
Isabelle je siromašna djevojka koja živi na selu, na području Francuske tijekom 16./17. stoljeća. Izgubivši svoju majku, sestru i braću, zasniva vlastitu obitelj. No ona je žena koja mora skrivati svoje pravo ja-La Rousse...
Doselivši se u Francusku, sredinu koja joj se nije sviđala sa svojim mužem Rickom, Ella iz znatiželje kreće u istraživanje svojih predaka. To istraživanje će se pokazati mnogo intrigantnijim nego što je mislila, a u njen život će ući muškarac koji će promijeniti njen svijet.
-ovo je povijesno-detektivski roman, u kojem spisateljica paralelno govori o dvije žene, njihovim strahovima, suzama, njihovoj patnji i hrabrosti...i prije svega ljubavi. Prošlost i sadašnjost se isprepliću sve do svršetka knjige kada obje otkrivaju tajnu. No Isabellin život ostaje u prošlosti, dok Ella nastavlja svoj život, ovoga puta onako kako ona to želi. Otkrivenu tajnu ponovno sakriva i pokapa, kako bi napokon počivala u miru.
-roman je vrlo napet i dinamičan, a opet puno dublji nego većina kriminalističkih romana. Imaginarna priča je dobro postavljena na povijesne činjenice i baš zbog toga je, i uz toliko mašte, vrlo realna i intrigantna. Kraj knjige, iako zapravo nije otkriven do kraja, se osjeća i prepoznaje. Jedinstvena knjiga!

Post je objavljen 10.08.2006. u 19:58 sati.