Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bbb0nedelisce

Marketing

Novosti.......



Mamić hitno mora u kupnju



Pokazalo se da je ždrijeb doista bio okrutan prema Dinamu kada mu je dodijelio Arsenal, a modre 28. kolovoza čeka još jedno pakleno iskušenje na izvlačenju parova 1. kola Kupa Uefe. Toga dana poželjno je zapaliti svijeću na Kamenitim vratima, jer ždrijeb u Monte Carlu doslovno je Dinamovo biti ili ne biti. Ili kraj europskog sna ili uživanje u Uefinoj ligi do prosinca. Za razliku od 2004. kada je Dinamo bio nositelj i kada mu je ždrijeb u tom dijelu natjecanja dodijelio švedski Elfsborg, ove godine na neslužbenoj listi Dinamo nije u skupini nositelja i s koeficijentom 20.647 može naletjeti na ubitačno teške suparnike poput Seville, Newcastlea, Schalkea, Parme...

Iako je Dinamo igrajući protiv Arsenala bez pritiska odolijevao veći dio utakmice i ostavio solidan dojam, u 1. kolu igrat će se sasvim drugačije utakmice; srazovi nakon kojih nema popravnoga i svaka pogreška može biti kobna. Stoga će i pritisak biti ubitačan.

Ipak, u skupini nositelja ima i momčadi u susretima s kojima bi Dinamo bio favorit, poput praške Slavije, bugarskog Litexa, izraelskog Hapoela iz Tel Aviva...

Dinamo je 2004. sjajno iskoristio poklon iz ždrijeba i prvi put zaigrao u Uefinoj ligi. Igrao je u skupini s Benficom, Stuttgartom, Heerenveenom i Beverenom i osvojio treće mjesto. Do prezimljavanja u Europi nedostajalo mu je nekoliko minuta, na glasovitoj utakmici s Heerenveenom (2:2). Dinamu je i ove sezone cilj dočekati proljeće u Europi, što se posljednji put dogodilo 1970. godine.

Modri ove sezone imaju sasvim pristojnu momčad, koja će se vjerojatno prošetati HNL-om, ali za jake europske utakmice ta momčad još nije konkurentna.

Iako susret s Arsenalom nije mjerilo Dinamove snage, ipak je ukazao na brojne slabosti modrih.
Eduardo da Silva jedini je kvalitetni napadač i hitno mu treba dovesti novoga Bošnjaka, uz kojeg će i Dudu biti ubojitiji.

Još dvojica igrača
Lijeva strana obrane je nepouzdana i propusna, vratar Turina izgubio je sigurnost, a nema pravu zamjenu, čini se da se gasi i dojučer briljantni Zoran Mamić... Želi li Dinamo ostati u Europi, trebalo bi još jednom zagrabiti u blagajnu i uložiti u barem još dvojicu igrača.



Image Hosted by ImageShack.us


Modrić: Igrač za kojim će se europski velikani otimati



U modi je Luka Modrić, najnadareniji i, nakon Ivana Klasnića, trenutačno najvrjedniji hrvatski nogometaš. Ako se nakon utakmica sa Šibenikom i Ekranasom, u kojima je briljirao, govorilo da je lako igrati protiv nedoraslih suparnika, ovo s Arsenalom bila je potvrda Modrićeve neograničene moći.
Bila je to simfonija koja će se prepričavati, dionica u kojoj je zasjenio svoju češku kopiju Tomasa Rosickog, jednog od najboljih razigravača Europe. Modrića je u utorak nadigrao samo briljantni Cesc Fabregas, ali da je Luka u prvom dijelu malo bolje gađao, vjerojatno bi se danas govorilo samo o njemu.

Modrić je dva puta mogao torpedirati topnike, što bi zasigurno obilježilo njegovu karijeru. No, tek mu je 20 i on će sigurno odigrati još mnogo takvih utakmica.

Luka Modrić je na Transfermarktu procijenjen na samo 2,5 milijuna eura, što je doista podcjenjivači zna li se da je isti portal, navodno stručan, Niku Kranjčara procijenio na pet milijuna eura. Nakon utakmice s Arsenalom, Luka vrijedi barem kao i Niko.

O njemu se priča
Da se doista radi o novom maksimirskom čudu, potvrdio nam je i najbolji i najslavniji hrvatski nogometni menadžer Predrag Naletilić.

- Bio sam na utakmici Dinamo - Arsenal s predstavnicima nekoliko velikih europskih klubova. Impresionirale su ih dvije stvari: ambijent na stadionu, navijanje zagrebačke publike i briljantna igra Luke Modrića. Kazali su da takvo ozračje rijetko viđaju i zbog toga sam se ponosio jer smo se Europi pokazali u najljepšem svjetlu.
Više nas je zanimalo o kojim se klubovima radi i hoće li poduzeti konkretne korake kad je Modrić u pitanju.

- Klubovi su iz Njemačke, Italije, Francuske i Španjolske. Svi ti ljudi ostali su poslije utakmice u loži i razgovarali samo o Modriću. Hoće li poslati ponudu? Nešto se kuha, vjerojatno će ga i dalje pratiti i brzo zakucati na Dinamova vrata. To je odličan igrač.
Još prošle godine Modrića su pratili Bayern i Borussia iz Dortmunda i bili su impresionirani njegovim mogućnostima.

Glavni Bilićev igrač
No, već tada je Mamić poslao jasan signal: Modrić nije na prodaju. Uostalom, ima desetogodišnji ugovor s Dinamom i na njega ovdje računaju najmanje još jednu sezonu.
Osim ne dođe li ponuda od koje će se i Mamiću zavrtjeti u glavi.

U ovom slučaju Dinamu ide naruku i novi izbornik Slaven Bilić, kod kojeg će Luka Modrić biti u prvih jedanaest, praktički glavni igrač, što je i razumljivo jer je malo takvih majstora u Europi.

Luka ima pluća kao kenijski dugoprugaš i brazilsku tehniku. Moderan je razigravač koji može igrati u vrhunskoj svjetskoj momčadi. Čak i u Arsenalu.







Post je objavljen 10.08.2006. u 16:44 sati.