Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/poznateface

Marketing

Zoran Krivić, TV voditelj


OSNOVNI PODACI
ime: Zoran
prezime: Krivić
spol: muško
datum rođenja:1961 u Splitu
zanimanje:
trenutno prebivalište:





VELIKI PROLOG: OPET PRIJAVLJEN ZORAN KRIVIĆ
Voditelj OTV-a htio prošvercati 12 slika

SPLIT — Zoran Krivić (39) iz Zagreba, inače poznati voditelj OTV-ove emisije "TV aukcija", u četvrtak je otkriven na hrvatskom graničnom prijelazu, prilikom čega je pokušao u RH ilegalno uvesti 12 umjetničkih slika.
Događaj se zbio u četvrtak oko 21 sat, na kontrolnoj točki Veliki Prolog gdje su djelatnici 14. policijske postaje zaustavili TAXI vozilo VW Jetta, bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao D.R. (29) iz Mostara. Zoran Krivić se u automobilu nalazio kao suvozač, ali kada je pogranična policija upitala imaju li što za prijaviti TV voditelj 12 umjetničkih slika nije prijavio već ih je pokušao ilegalno uvesti. Kriminalistička obrada je u tijeku. Da podsjetimo, u prosincu prošle godine zagrebačka policija je protiv Zorana Krivića podnijela kaznenu prijavu zbog zloporabe autorskog djela Mersada Berbera.
Slobodna Dalmacija



Krivić dolijao po n-ti put
Zoran Krivić (FOTO: Večernji list)

Najslavniji muljator i prodavač krivotvorenih slika na ovim prostorima opet je uhapšen, ne zato što je nekome uvalio 'Berbera', nego zato što u Opatiji nije platio hotelski račun.


ZAGREB/OPATIJA - Kontroverzni voditelj TV-aukcija Zoran Krivić (43) uhićen je prije nekoliko dana u Zagrebu po tjeralici koju je za njim raspisao opatijski Općinski sud, piše Večernji list.

Tražili su ga zbog prevare, a nakon uhićenja odveden je u riječki zatvor i pritvoren. Optužnica ga tereti da je boravio u dva hotela na riječkome području te da je iz njih otišao ne plativši račune.

Izvanraspravno vijeće Općinskog suda prihvatilo je u srijedu prijedlog Krivićevog odvjetnika i odredilo mu jamčevinu - Krivić je platio 10.000 kuna, pa je pušten iz pritvora.

Rasprava u njegovom predmetu sazvana je za četvrtak.

Iako je Krivić ovaj put uhićen zbog prevare hotela, njegovo ime često ide uz riječ 'prevara'.

'Proslavio' se aukcijama u radijskom eteru i preko mreže lokalnih televizija, a neko je vrijeme imao i stalnu TV-emisiju na OTV-u.

Često je bio gost crnih kronika, jer je protiv njega 1999. i 2000. podignuto nekoliko kaznenih prijava zbog zloupotrebe autorskog prava, prevare i krivotvorenja umjetnina.

Svoj posao razgranao je i po susjednim državama - Srbiji, Bugarskoj, BiH, Sloveniji, pa čak i Turskoj, gdje je također organizirao TV-aukcije.

Kad je u veljači 2000. boravio u Beogradu, radeći TV-aukciju, uhitila ga je policija. Sumnjičili su ga za nekoliko prevara.

Obrazac njegova djelovanja uvijek je bio isti: na lokalnim radijima i televizijama zakupio bi termine, u kojima je na prodaju nudio 'originalne' slike Milana Konjevića, Mersada Berbera i drugih slikara te grafike, za koje se poslije utvrdilo da su krivotvorene. Tada mu je oduzeto 15 slika, vrijednih tadašnjih 4000 maraka.

S 12 krijumčarenih slika uhapšen je i na graničnome prijelazu između BiH i Hrvatske.

Nakon svih tih afera, Krivić je uvijek tvrdio da je njegovo poslovanje legalno te da nije zloupotrebljavao ničija autorska prava.

U beogradskom zatvoru proveo je sedam mjeseci, a nakon povratka u Hrvatsku u jednom intervjuu je rekao da mu je 'sve bilo namješteno'.

Svoje 'umijeće' primijenio je i u zatvoru, zarađujući na portretima zatvorenika, koji su ga, kako je rekao, zbog toga zvali Picasso.

Zbog nezakonitog držanja u pritvoru te visokih troškova obrane, namjeravao je tužiti SCG, a najavljivao je i tužbu protiv Hrvatske Europskome sudu za ljudska prava, podsjeća Večernji list.



IskonInternet
18.11.2004.



NAKON VIJESTI O UHIĆENJU U REPUBLICI SRPSKOJ TELEFONOM SE JAVIO TV-AUKCIONAR
Krivić demantira hapšenje u Bijeljini
RIJEKA – Nakon Hinine vijesti u kojoj se citiraju banjolučke »Nezavisne novine« u kojima je napisano da je zbog sumnji u aukcijsku prodaju krivotvorina slika poznatih autora u Bijeljeni uhićen Zoran Krivić (45) iz Zagreba zajedno s Senadom Granulom (41) iz Sarajeva, telefonskim putem Krivić je demantirao tu vijest. »Nije istina. Čio sam, ...
Novi list


Post je objavljen 10.08.2006. u 15:56 sati.