Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Kriminalne skupine vladaju pravosuđem

Zadarski sudac Milan Pečina ne traži vještačenje kamiona koji je ubio četvero ljudi u tunelu Ledenik. Splitski sudac Robert Pešutić izjavljuje da nema pojma da je klub Pasha striptiz klub iako to zna cijela Hrvatska jer je o tom klubu već puno puta bilo pisano u svim hrvatskim novinama. Oba suca imaju zajedničku poveznicu, vlasnika tvrtke CTK Jakšu Michieli-Tomića čiji je kamion usmrtio ljude u tunelu. Slučajnost?

Splitski sudac Slavko Lozina otprije je poznat po katastrofalnom suđenju u procesu ratnih zločina tijekom rata u Lori zbog čega je suđenje vraćeno na početak i predmet predan drugoj sutkinji. Lozina je također poznat i po skandaloznoj presudi Vinku Budiši koji je hladnokrvno 1996. godine ubio Milenka Đekića hicem iz vatrenog oružja u potiljak.

Supetarska sutkinja Ivana Domić godinama je sazivala nepostojeće rasprave i otimala privatno zemljište.

Zagrebački sudac Krešimir Devčić unatoč brojnim pritiscima na svjedoke u slučaju vezanim uz ratne zločine u Osijeku tijekom rata ne želi pritvoriti Branimira Glavaša, već još i pomaže u vršenju pritiska na svjedoke obznanjujući javno na tiskovnoj konferenciji njihova imena. Cijeli postupak sve više postaje farsa, a tužiteljstvo svakim danom gubi svjedoke jer su izloženi pritiscima, ne osjećaju se sigurno i uviđaju da se sve čini kako bi slučaj propao prije nego li uopće dođe do suđenja.

Ustavnog suca Vice Vukojevića optužuje se da je silovao žene u mostarskom koncentracionom logoru za vrijeme hrvatsko – muslimanskog rata u Bosni. Iako je prošlo više od 10 godina još nikome nije palo na pamet pokrenuti istragu.

Ustavni sudac Smiljko Sokol nebuloznom izjavom da novac nije imovina pokušao je opravdati Tuđmanovo izostavljanje novčanih sredstava na bankovnim računima u imovinskoj kartici, koje je u javnost pustila savjesna građanka Ankica Lepej koja nije mogla gledati kako nas predsjednik Hrvatske laže u oči.

Vukovarska sutkinja Branka Soldo u maniri sjeverno korejskog diktatora izriče presudu vlasniku stranice www.vukovarac.net samo zato jer je ljudima omogućio uvid u istinu o vukovarskom šerifu Vladimiru Štenglu.

Izvan raspravno vijeće Županijskog suda u Splitu smanjilo je kaznu 21-godišnjem Ivanu Primorcu kaznu koji je zbog luđačke vožnje automobilom usmrtio dvije djevojke na nogostupu. Opravdanje za smanjenje kazne bilo je „da Ivan Primorac potječe iz društveno prihvatljive obitelji“.

Zamjenica državnog odvjetnika Mladena Bajića, Božica Cvjetko i dalje se nalazi na tom mjestu unatoč brojnim slučajevima zataškavanja pedofilije i nema naznaka da bi čak bila suspendirana, a kamo li da odgovara pred zakonom.

S lijeve strane ovog bloga nalazi se u ovom trenutku preko 40 linkova na skandalozne stvari koje se događaju u pravosuđu nalik ovima koje sam sad naveo.

Vjerujete li izjavama sudačkih udruga, ministara pravosuđa i ostalima da su u pravosuđu uglavnom časni i pošteni suci, a da su sve ovo samo pojedini slučajevi? Ja ne vjerujem i smatram da je značajan dio pravosuđa i policije pod kontrolom kriminalnih skupina koje sežu u sam vrh vlasti.

Post je objavljen 10.08.2006. u 10:35 sati.