Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nkdinamozg

Marketing

U POHOD NA KUP UEFA-E

Nema veze, idemo po kup UEFA-E!!! Nakon jučerašnjeg poraza od europskog vice-prvaka ne vrijedi pognuti glavu, iskreno, to je bilo za očekivati... Arsenal je sve riješio u 63. i 64. minuti kada su golove nakon grešaka Turine i kompletne obrane zabili Cesc Fabregas i Van Persie, Fabregas je kasnije zabio još jedan gol. Bad Blue Boysi na tribinama davali su glasnu podršku svojim idolima, dok su igrači ginuli na terenu, sve do nakon ta dva gola... Tada je, očito, pala igra Dinama, neki igrači, dojma sam, nisu dali sve od sebe, dok su neki dali sve. Modrić je iznenadio Arsenea Wengera, no ne i nas navijače. Znali smo da je Luka izvrstan igrač i da može puno. Trčao je i trudio se tokom cijele utakmice, spašavao izgubljene lopte, vraćao se u obranu, bio aktivan u napadu, no to nije bilo dovoljno. Želja Eduarda možda je ipak bila prevelika, očito se trudio, ali kada se objektivno pogleda, nije napravio ništa. Etto se probijao po desnoj strani napada i upošljavao napadače. Buljat je također imao nekoliko solidnih centaršuteva no nije se puno isticao. Čale je na lijevoj strani potpuno zakazao, a Nowotny je odigrao utakmicu na svojoj razini, razini izvrsnog obrambenog igrača. No, obranu ne čini jedan igrač, već u ovom Dinamovom slučaju, četvorica. Nažalost, Vugrinec je utakmicu morao napustiti rano, zbog ozljede. Umjesto njega ušao je Agić koji je uputio nekoliko udaraca, ali bezopasna po Arsenal i Almuniu. Grešku Almunie nismo dočekali, osim kada je šakom udario Ćorluku, a sudac to "nije vidio."

Dinamo se borio, ali možda su ipak bili previše očarani Arsenalom, te se nisu usudili jako napasti i dopustili su "Topnicima" da vode igru. Ostaje dojam da se moglo napraviti više, no ipak nije sve izgubljeno: IDEMO OSVOJITI KUP UEFA-E!!! (ili za početak barem proći 1.kolo :DDD)

MOJE OCJENE DINAMOVIH IGRAČA: (ocjenjujem od 1-10, 1 je najslabija, 10 najjača ocjena)
Turina 6- krivac za barem dva pogotka, no spasio Dinamo od četvrtog, kada je obranio zicer
Buljat 7- trudio se i igrao dobro, ali ne na svom najvišem nivou
Čale 5- Zvižduci prepunog Maximira prilikom njegovog izlaska sve govore.
Nowotny 8.5- još jednom ponavljam, izvrstan, ali obranu ne čini jedan čovjek
Ćorluka 8- Trčao, spašavao, ali sudac ga nije volio
Cvitanović 6.5- neprimjećen
Etto 8.5- Probijao se po desnoj strani i dobro pronalazio suigrače u protivničkom šesnaestercu, nažalost tamo nije bilo nikoga tko bi to iskoristio
LUKA MODRIĆ 9.5- Vrijedi li išta dodati?
da Silva 8- falio je završni udarac
Mamić 7.5- dobra utakmica, nije se isticao
Vugrinec / neocijenjen, prekratko igrao
Agić 7- trudio se, bezuspješno


Još jednom treba pohvaliti BAD BLUE BOYSE koji su svojim zdušnim navijanjem iznenadili čak i navijače popularnih "Topnika": o tome svjedoči izjava navijača koji se potpisuje kao Unbeaten: "Dinamo's team has a lot to learn from our team, and our supporters have a lot to learn from the Croatian supporters."


Post je objavljen 09.08.2006. u 21:11 sati.