Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/animalliberation

Marketing

Vijesti udruge Oslobođenje životinja-Animal liberation

SLIJEDI NAGODBA NAKON SASLUŠANJA SVJEDOKA ZBOG OKRUTNIH UVJETA NA FARMI NESILICA
09.08.2006

Čini se da se suđenje zbog optužbi za okrutnost nad životinjama na najvećoj državnoj farmi nesilica u Elizabethtownu polako primiče kraju. Nakon što je okružni sudac, Jayne F. Duncan proveo 5 sati kako bi saslušao svjedoke, odvjetnici sukobljenih strana priopćili su da su njihovi klijenti spremni na nagodbu, umjesto na daljnji nastavak suđenja. Parnica je pokrenuta na temelju dokaza o krivnji upravitelja farme i menadžera zbog okrutnih uvjeta u kojima se nalaze kokoši, o čemu svjedoči i 19-minutni videozapis snimljen prošle godine. Jedan od svjedoka, John Brothers koji je snimio video, rekao je da je oko devet kokoši bilo zatvoreno u jednom kavezu i da su žice na slomljenim kavezima probadale i već mrtve i žive ptice. Također, rekao je da su kavezi bili stari najmanje 25 godina. Ptice nisu mogle dosegnuti hranu i vodu, a kamoli raširiti krila. U kavezima su se, među živim pticama nalazili ostaci i lešine životinja, a mnoge od njih imale su slomljene dijelove tijela i brojne druge ozlijede. Odvjetnik optuženih u uzvratnom ispitivanju, pitao je Brothersa da li je u nekoliko prilika odnio sa farme kokoši koje su bile ozilijeđene mimo svojih ovlasti, na što je ovaj odgovorio da se smatrao odgovornim za zdravlje tih ptica. Zamolivši da komentira izjave nakon saslušanja prvog svjedoka, upravitelj farme, Esbenshade je pročitao svoju izjavu. "Uvijek smo bili i nastavit ćemo biti predani kvaliteti hrane, sigurnosti, dobrobiti životinja i ekoloških standarda koji se temelje na industrijskim i znanstvenim standardima".




ZOO-VRT KAŽNJEN SA 3.000 DOLARA ZBOG NEBRIGE PREMA ŽIVOTINJAMA
09.08.2006

Federalne su vlasti kaznile zoo-vrt Lincoln u Chicagu novčanom kaznom u iznosu od 3.000 dolara zbog odgovornosti za napad gorile na zoo-čuvara zoo-vrta te za srmti nekoliko majmuna prošle godine. Sumnje su se pojavile još prošle godine nakon serije uginuća životinja, među kojima su bila tri slona, dvije gorile i jedna deva, što je izazvalo prosvjede aktivista za prava životinja. Međutim, nadležni su držali da je zoo-vrt odgovoran jedino za napad gorile u srpnju 2005. i uginuća tri majmuna u svibnju iste godine. Zoo-vrt nije postavio odgovarajuće pregrade u kojima se nalazila gorila kao što nije osigurao adekvatne uvijete za držanje triju uginulih majmuna koji su uginuli nakon što su se najeli lišća sa drveta koje im je bilo zabranjeno. Glasnogovornica zoo-vrta, Kelly McGrath priznala je pogreške zoo-vrta i dodala da su zabranjene biljke nakon smrti majmuna odmah bile uklonjene. Pogreška zaposlenika dovela je do toga da je gorila pretukla svog zoo-čuvara. Aktivisti za prava životinja ističu da sama činjenica da je zoo-vrt kažnjen, što je jako rijetko, zbog nesposobnosti da osigura minimalne standarde u skladu sa zakonom, može itekako dovesti u rizik život životinja.




PRIZNALI KRIVNJU ZBOG MUČENJA I ZAPALJENJA KORNJAČE
09.08.2006

18-godišnjak tinejdžer kažnjen je zbog okrutnosti nad životinjama jer je sudjelovao u bizarnom incidentu u kojem je zajedno sa dvojicom prijatelja zalio benzinom i zapalio kornjaču, čak dva puta, plešući oko vatre. Čitav taj događaj 18-godišnji Joel C. Ross snimio je kamerom, a snimka se ubrzo našla na Internetu. Ross je uhićen odmah nakon što je policija zaprimila snimku mučenja putem e-maila. Optuženi je priznao krivnju zbog svog okrutnog čina, a sudac Michael Kirk izrekao mu je kaznu zatvora u trajanju od 90 dana i 1.000 dolara novčane kazne. Iako je njegov odvjetnik kazao je da je riječ o posve izloiranom incidentu, budući da je osuđeni već imao kućne životinje i navodno ni jednoj od njih nije učinio nikakvu štetu, to mu nije mnogo pomoglo jer je sudac pored svega naredio i psihijatrijsko promatranje okrutnog monstruma.




Post je objavljen 09.08.2006. u 19:29 sati.