Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/arsenalgirl

Marketing

Dinamo -Arsenal...0:3

Liga prvaka, 3. pretkolo, utorak, 08.08.2006.

Ah..bash mi je drago šta je my Arsenal pobjedio...heheh...pussa svima

Prije ovog, najkompliciranijeg europskog gostovanja, Arsene je očekivao samo ono što je ostvarivo. ''Pokušat ćemo pobijediti u Zagrebu, ali iznad svega, bitno je da ne naškodimo našim šansama za prolazom dalje.'' Rekao je. ''Za dva tjedna ekipa će biti u puno boljem stanju nego sada.''

Nije bilo razloga za brigu. Arsenal je jednom nogom u skupinama nakon što je s lakoćom pobijedio Dinamo sa rezultatom od 3-0.

Fabregas je zabio dva puta za proslavu stotog nastupa za Arsenal. A između ta dva gola došao je i onaj Robina van Persiea.

Arsenal – Almunia, Eboue, Toure, Hoyte, Djourou, Fabregas, Gilberto, Hleb, Rosicky, Flamini (od 82.), Van Persie, Adebayor, Aliadiere (od 82.).

Neiskorištene zamjene – Poom, Cygan, Traore, Song, Reyes.

Dinamo Zagreb – Turina, Buljat, Čale, Carlos (od 93.), Nowotny, Čorluka, Cvitanović, Etto, Modrić, Eduardo, Mamić, Vugrinec, Agić (od 27.).

Neiskorištene zamjene – Costa, Drpić, Ljubojević.



Sva tri gola stigla su u drugom poluvremenu, baš kada se činilo da Arsenal nema više napadačkih ideja. Bez devet igrača, a samo sa petoricom koja su igrala u prošlogodišnjem finalu LP-a, Arsenal se mučio sa pronalaženjem ritma u prvom poluvremenu.. Međutim u drugom su iskoristili prilike koje su im bile pružene.

Ako se ne dogodi neki čudesan preokret u Londonu, Arsenal je u skupinama po deveti puta za redom.

Izostanak Reyesa iz prve jedanaestorke izazvao je mnogo interesa. Španjolsko krilo/napadač bio je povezivan sa prelaskom u Real a Madridski klub ne bi volio da ne može nastupati u LP. Europski debitant za Arsenal Tomas Rosycki zamijenio je Reyesa na lijevom boku, a Justin Hoyte dobio je prednost nad Flaminiem iza njega.

Masovna horda navijača Dinama bila je na stadionu već više od sat vremena prije utakmice. Pjevali su jednakim intenzitetom cijelu utakmicu a kako je počela utakmica, sjeverna je tribina podigla transparent koji se širio preko cijele tribine na kojem je pisalo 1967 i ''napravimo korak dalje.''.

Otvorenje utakmice gledalo se u jednom dahu, bilo je otvoreno. Nekoliko minuta nakon početka van Persie je potrošio je slobodnjak pucajući iznad prečke. Samo minutu nakon toga Etto je lijepo pronašao Modrića koji je zapucao malo pored stative. U 16. minuti van Persieov udarac odlično je obranio Ivan Turina.

Arsenal je nakon toga počeo igrati autoritativno, no Dinamo je nekoliko puta lomio obranu svojim ritmom. Dvije minute prije nego je zapucao Adebayor, Modrić se probio prema golu i zapucao, no opet preširoko.

Obje strane izmijenile su nekoliko udaraca a onda je, 7 minuta prije kraja, Modrić, Dinamova najveća prijetnja odlično primio loptu i zapucao nekoliko centimetara od gola. Do sada, ritam igre je pao, igrači su na stanku otišli sa nedovršenim poslom.

Četiri minute nakon pauze, Marijan Buljat uputio je loptu prema kaznenom prostoru iako je Agić bio odlično namješten, njegov udarac glavom bio je grozan. Bio je to grozan promašaj koji će Dinamo platiti.

U 63. minuti, Hleb je poslao loptu do Van Persiea koji ju je laganim dodirom proslijedio do Fabregasa a mladi ju je igrač s lakoćom poslao u mrežu. Arsenalovi igrači slavili su znajući da je taj gol bio jako važan.

Dvije minute kasnije, utakmica je bila u Arsenalovim nogama. Van Persie primio je loptu koju mu je poslao Hleb. Nizozemac se oslobodio čuvara i uputio udarac lijevom nogom pokraj Turine i u mrežu.

Dinamo je pokušao odgovoriti odmah. Eduardo je potrčao prema golu, oteo je loptu, ali kada je došao u zonu udarca Djorou mu je uzeo loptu. Odličan posao mladog Švicarca.

U 79. minuti Fabregas je ugrabio svoj drugi pogodak i Arsenalov treći. Bio je to odličan individualni trud. Dva puta je uzeo loptu i zabio na sličan način kao i prvi puta.
Image Hosted by ImageShack.us

Post je objavljen 09.08.2006. u 14:59 sati.