Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ninochka

Marketing

broken trust

svakome se barem jednom u zivotu desi da vas netko povrijedi tako da izgubite povjerenje koje ste do sada davali toj osobi.

e pa nakon dvije i pol godine desilo mi se ponovno. i sto je najkomicnije, svi bi pretpostavili da se radi o muskoj osobi, no wrong! zensko. sa ili bez krilaca, ali uvijek zemsko usere. ne bez razloga prozvase me najvecim muskim sovinistom u zenskoj kozi, ali eto. upoznah prije dvije i pol godine zenu s kojom se od prve sprijateljih. jednostavno imale smo hrpu dodirnih tocaka, smijale smo se i plakale zbog istih stvari i tako se rodilo jedno prijateljstvo. i sve je bilo ok, dok se u to prijateljstvo ne upetljase financije. e, uvijek zbog novca nesto pukne, pa tako prvi puta malo zagundjate, drugi puta ste vec ozbiljno ljuti, no kad vam zbog druge osobe blokiraju karticu - e onda popizdite.

jedan jedini put povjerujete zeni da ce sama uplatiti troskove ucinjene na mojoj kartici, i sto se desi - uplate O! pocetkom mjeseca dobih obavijest da mi je zbog neplacenog racuna (iznos njenih troskova je dva i pol puta veci od troskova koje ja obicno cinim po kartici) blokirali su mi karticu. ne da sam popizdila, nego mi je tlak skocio do stropa. u 10 godina koliko imam tu karticu nikada nije bila blokirana niti ista drugo. besprijekorno clanstvo. najvise sto bih zakasnila s placanjem racuna je jedan do dva dana i to samo zato sto se moje razmazeno dupe naviklo placati racune drito u dinersovoj poslovnici u praskoj, pa ako nisam nasla parking, racun bih platila sutra yes
nije da mi je to jedina kartica, amex imam od svoje 18. godine i isto tako besprijekorna reputacija glede placanja racuna. no kako sam ju manje koristila, ove godine ju otkazah kad mi je istekla clanarina. cemu placati toliko clanarina kad diners peglam kad mi treba (npr. za kupovinu benzina, speceraja ili uveseljavanje svog ega nekom sitnicom). eto, sad mi je vec 9 dana kartica u blokadi jer ne zelim trositi svoj novac da bih placala tudje troskove, a moja krasna "prijateljica" mi je do sada prodala price i price.

zman, kakav seinfeld, ovo je ko u spanjolskoj sapunici - ne znas tko koga, ali znas tko je nahebao burninmadburninmadburninmad

daklem nazovem ja doticnu mladu damu i kazem dobih opomenu da nije placen racun, kako to, rekla si mi da si ga platila kad i ja? pa jesam, dala sam novac rodjaku i on je uplatio u posti. ok, posalji mi slip jer ce mi blokirati karticu. e sad pocinje dinastija, santa barbara, i ine sapunice.
ode ona rodjaku kad se konacno pojavio s puta, da pronadju slip o placenom racunu (dala sam joj originalnu uplatnicu koju mi isprintashe u dinersu, s upisanim iznosom koji treba uplatiit). traze oni njega, kao pizde ovo ono, ne mogu ga pronaci. ok, radi se o malenom papiricu dimenzija 6x10 cm. oko ponoci ju nazovem opet, kao ne mogu naci slip javit ce mi se ujutro. ok, zeludac mi se vec frce, ciro blazevic radi prekovremeno, i vec mi postaje jasno da uplatu nisu izvrsili. pitanje je samo koliko su dugo spremni zavlaciti me.
ujutro naravno nisu pronasli slip, kao idu u postu traziti potvrdu da je novac uplacen. e u posti nista nisu sredili, ide ona sad posuditi novac da plati racun. i tako se to oteglo na dane i dane, i vikend je prosao, i dosla je evo srijeda, a meni jos na racun nije sjeo novac od njene uplate. bas me zanima hoce li sjesti.
sutra joj je rok da mi uplati troskove za novi racun, jer vise ne toleriram niti jedan dan kasnjenja.

naslusah se toliko varijanti prica da vise ne vjerujem niti da je nebo plavo, niti da je more duboko, niti da se zemlja okrece oko sunca. da mi to ona kaze, provjerila bih uz 9 svjedoka i ovjeru javnog biljeznika.

zalostno. u pocetku sam bila tuzna i povrijedjena jer je netko tako zloupotrijebio moje povjerenje. ali sada, sad sam ljuta kao wasabi umak. ubijam pogledom. nemam vise niti zrnce pijeska razumijevanja, povjerenja ili zelje da slusam izgovore od te osobe. f*****' potvrdu o izvrsenoj uplati cekam od petka. srecom u banci sam dobila u subotu stanje u splitu pa vidjeh uplatu dijela novca. jucer je navodno u splitskoj banci uplatila ostatak. ne vjerujem jer mi od jucer nije poslala poruku. da je otisla u postu, vec bi mi dosao fax. stalno price, izgovori, muljanje.

sad je otislo sve nepovratno k vragu. vise se povjerenje ne moze vratiti. do lipnja slijedece godine moram trpiti ovakve pizdarije, ali nakon toga....pa pa....burninmadburninmadburninmad

Post je objavljen 09.08.2006. u 13:20 sati.