Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bookaleta

Marketing

BiH SF na pazinskom Festivalu

Pisci, čitatelji, izdavači i ljubitelji SF-a u Bosni i Hercegovini prilično su rasuti širom svoje države i u zadnjih petnaestak godina, iz razumljivih razloga, tamošnji fandom skoro da i nema prilike ni međusobno komunicirati, a kamoli propagirati se prema vani. Jedna od oaza SF&F-a u Bosni i Hercegovini je Zenica, gdje već dulje vrijeme djeluje neformalno društvo ljubitelja SF-a u književnosti i stripu, a sretan sam najaviti da će se prvo njihovo predstavljanje široj javnosti dogoditi upravo na predstojećem pazinskom Festivalu fantastične književnosti. U Kringu odnosno Pazin iz Zenice dolaze Adnadin Jašarević i Senad Duran. Obojici je po jedna priča objavljena u zbirci "Vampirske priče", pa će nastupiti i u večernjem programu u petak u Kringi, a u večernjem programu u subotu u Pazinu jedan dio programa bit će posvećen predstavljanju SF produkcije Udruženja književnika Zeničko-dobojske županije (ili kantona, čega li već), koje stoji iza tih projekata.

Izdanja o kojima će biti riječi su: prvi bosanskohercegovački roman epske fantastike "Nedovršeni svijet" autora Adnadina Jašarevića, zatim njegova zbirka vilinskih priča "U dvorani ogledala", zbirka fantastičnih priča "Posljednji Babilon" autora Senada Durana, Antologija bosanskohercegovačke naučno-fantastične priče "Pogled u budućnost" (priredio Adnadin Jašarević), i na kraju Almanah za epsku i naučnu fantastiku "Prometej" kojega je od 1999. do 2006. godine izašlo sedam brojeva u izdanju BZK "Preporod". Jašarević i Duran također najavljuju da će dogodine u Zenici organizirati i konvenciju znanstvene fantastike, o čemu će više govoriti na Festivalu u Pazinu.

Osobno, jako mi je drago da smo otkrili još jednu oazu SF-a u neposrednom susjedstvu i uključili je u ova naša zbivanja.

Post je objavljen 09.08.2006. u 11:55 sati.