Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sandokans

Marketing

Bajke, basne i ostala sr... za djecu

Čemu to zapravo služi? Da bi djeca u strahu lakše zaspala? Da bi više voljela majku ma kakva god ona bila jer će inače završtiti kao Djevojčica sa šibicama? Ili da bi u šoku doživljavala maćehe i oćuhe nebi li im se dogodilo isto što i Ivici i Marici....

i onda se dogodi zlostavljanje djece u familiji... a mi se čudimo. zar je to moguće? i zašto to djca taje!

Sva sreća da imam dovoljno mašte pa priču pred spavanje smislim u taj tren i svoje Zlato nisam opteretio tim temama. No zato postoje video kazete, i onda ti se dogodi:

1. (prije tri godine) šećemo Korzom i prema nama ide u susret starica sa place. Mala pita onako naglas: JEL TO VJEŠTICA? Okrenem se i vidim da bakica nosi jabuke u vrećici.

2. pita mala baku: ajmo se igrati Pepeljuge 2, ja ću biti Pepeljuga a ti i teta budite zla maćeha i njezina kći. ja ću usisavati i čistiti sve što mi naredite, a vas dvije me morate stalno tjerati da radim. Spriječile su je da prospe pepel po podu ali su zato morali vikati na sav glas: AJDE RADI! USISAVAJ! METI!.... da mi je znat šta su susjedi mislili o nama.

3. ljubljene u usta u vrtiću.... igrali se Labuđeg jezera (glumila je Barbi)!!!

Imam i ja kikseva na tu temu:

1. sjedimo u bircu (mala, ja i ex), i jedna gospođa silom hoće da mala uzme bombon. ja ga primim i zahvalim, ali nedam djetetu. mala sad hoće bombon, a mi joj objašnjavamo da to nesmije uzeti jer je možda otrovno ko iz Snjeguljice. mala se kroz suze zadere: DAJ MI, DAJ MI TAJ OTROV!

Sve te priče su mi super, ali pitam se da li to djeca doslovce shvaćaju?

Post je objavljen 09.08.2006. u 08:29 sati.