Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

Izložbeni korzo u Slunju

Izložbeni korzo, održan u nedjelju 06. 08. 2006. na Dan Grada Slunja, koji je organizirala Turistička zajednica Grada Slunja i Pučko otvoreno učilište i ove je godine izazvao veliko zanimanje posjetitelja.
Deset izlagača predstavilo je bogatu kulturnu baštinu: KUD „Lađevčani“ iz Lađevca, KUD „Izvor“ iz Rakovice, KUD „Sveti duh“ iz Blagaja i Pavlovca, Udruga invalida Grada Slunja, Gradsko društvo Crvenog križa Grada Slunja, Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Novković, Nada Belković i Nikola Holjevac te KUD „Tono Hrovat“ iz Velike Kladuše i HKUD „Sveti Ivan Krstitelj“ iz Ružića – Grude. Uz to, održana je i prodajna izložba slika nastalih na likovnim kolonijama.
Velik broj posjetitelja uživao je u domaćim proizvodima po kojima je ovaj kraj poznat, siru, uštipcima, proji, masnici i rakiji.
Nije nedostajalo ni pjesme i plesa. Limeni puhački orkestar izveo je nekoliko odličnih skladbi, posebno su lijepe i slatke bile naše Slunjske mažoretkinje svih uzrasta, a zanimljive nastupe izveli su KUD-ovi iz Rakovice, Gruda, Velike Kladuše i Lađevca.
Sudionici ove manifestacije dobili su i nagrade u mnogim kategorijama:
Najboljim suvenirom, prema glasovima posjetitelja proglašen je Stari grad Nikole Holjevca. On je ujedno osvojio i treće mjesto za svoj Napoleonov magazin. Drugo mjesto pripalo je Željku Čopu za peračice.
Najbolji štand imao je HKUD „Sveti Ivan Krstitelj“ iz Gruda. Slijedi ponovo Nikola Holjevac te 3. mjesto Udruga invalida rada Slunj.
Prigodne nagrade uručene su pobjednicima na večernjem programu isti dan, kada se održavao Dječji festival, na Trgu Zrinskih i Frankopana.
IZVOR:www.slunj.hr

Post je objavljen 08.08.2006. u 16:03 sati.