Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/foootbal

Marketing

Wenger: "Dinamo je najjači mogući protivnik

Arsene Wenger doputovao je s Arsenalom u kišom okupani Zagreb i u "Plavom salonu" odradio svoje obaveze prema "sedmoj sili", podijelivši dosta komplimenata na račun hrvatskog prvaka. Već je poznata stvar kako Francuz ništa ne prepušta slučaju te da njegovi momci nikada ne igraju "na slijepo"; stoga riječi ovog stručnjaka koji je proučio Dinamo do najsitnijih detalja imaju još veću važnost.
Upitan za par riječi o svom protivniku, Wenger je odgovorio: "Dinamo je apsolutno najteži mogući protivnik koji nas je mogao zadesiti u trećem pretkolu Lige prvaka. Pogledao sam nekoliko njihovih utakmica i mogu vam reći da je to momčad koja ima glavu i rep, imaju nekolicinu odličnih igrača i sjajno su posloženi. Ipak, drago mi je da smo izvukli jakog suparnika već u trećem pretkolu, jer će nam ove dvije utakmice s njima pokazati koliko smo spremni u ovom trenutku".

Wenger ne podcjenjuje Dinamo (Davor Sajko)

Što se tiče nas, mi nismo u top formi, to je sigurno. Desetkovani smo, nedostaju nam važni i iskusni igrači poput Henryja, Colea, Lehmanna, Senderosa, Clichyja, Ljungberga i Diabyja, a razlog je nedavno završeno Svjetsko prvenstvo zbog kojeg je dosta igrača nespremno ili ozlijeđeno. Ovo nam je prvi put da igramo kvalifikacije za Ligu prvaka, ali se ipak nadam da ćemo pokazati da smo kvalitetnija momčad i proći dalje", rekao je Francuz.
Odmah potom uslijedilo je pitanje o Ashleyju Coleu i njegovom izostavljanju iz momčadi, pošto je javna tajna kako bi Cole vrlo brzo trebao za 25 milijuna funti otići u Chelsea: "Ashley Cole nije moj problem. Ja se brinem za igrače koji igraju za Arsenal, a što će biti s Coleom, vrijeme će pokazati" bio je kratak Wenger, očito osjetljiv na tu temu.
Jedna od stvari koja je zanimala novinare je i atmosfera na Maksimiru te hoće li Englezima biti teško igrati pred 40.000 grlatih navijača: "To neće biti nikakav problem. Arsenal gdje god dođe uvijek igra pred tisućama ljudi i u uzavreloj atmosferi, tako da mojim momcima to neće biti ništa novo", završio je sa smiješkom Francuz.
Spomenimo još kako je u Zagreb doputovalo čak 35 novinara koji prate Arsenal, što samo po sebi dovoljno govori o kakvoj se momčadi radi, momčadi koja će, nadajmo se, sutra pognute glave napustiti Maksimir...
Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us

Post je objavljen 08.08.2006. u 12:48 sati.