Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/livno1

Marketing

Ljubušak hrani zvijezde

Napustivši Ljubuški sa 16 godina, Damir je tek u Njemačkoj otkrio svoju veliku ljubav – kuhinju. Preoglašen je najboljim kuharom Njemačke i od tada sva velika imena uživaju u jelima Ljubušaka, koji da bi utažio 'zvjezdanu' glad putuje za zvijezdama i kuha.



Sva poznata imena iz svijeta kulture, glazbe, sporta i politike, svaki dolazak u Frankfurt počnu ili završe u restoranu "Demiro", jer znaju da će dobiti prvoklasnu hranu, koju za njih spravlja jedan od najboljih kuhara Njemačke Damir Čolak, piše Dnevni avaz.

Damir je sa 16 godina napustio svoje rodno mjesto i iz Ljubuškog krenuo put Frankfurta. Kako se 'pohvalio' Avazu, u Ljubuškom je dva puta ponavljao jedan razred, jer nije volio školu, a u Frankfurtu je bio jedan od najboljih učenika. A sve zbog toga što je otkrio ljubav svog života - kulinarstvo.

- Ljubav prema kulinarstvu i kuhinji naslijedio sam od tetke Stane, koja je bila kuharica. Zajedno s njom sam u mom rodnom mjestu napravio i prvo jelo. Kada sam došao u Njemačku, morao sam nastaviti školovanje. Moj tadašnji šef prepoznao je kvalitetu i poslao me na prvo natjecanje mladih kuhara u Ofenbahu. Osvojio sam prvo mjesto. Godine 1996. proglašen sam najboljim kuharom u Njemačkoj, i tada su za mene sva vrata bila otvorena - priča Čolak.

Samostalni posao počeo je u "Ferrari Houseu", gdje je upoznao i Michaela Schumachera, za kojeg kuha već nekoliko godina.

- Zaista je teško nabrojati sve poznate za koje kuham. To su i Boris Becker, Stefhi Graf, David Coperfield, Franz Bekenbauer, Claudija Shifer...- rekao je Damir.
Nedavno je dobio poziv od predsjednika Hrvatske Stipe Mesića da dođe u Zagreb i kuha za njega.

- Da, bio sam sa svojom ekipom u Zagrebu gdje sam dva dana kuhao za Mesića i njegove goste. Bio sam i na Šolti gdje sam spremao jelo i za princa Charlesa. Ja u stvari putujem po cijelom svijetu, gdje god me neko od poznatih pozove, naravno kada uskladim termine s restoranom u Frankfurtu -rekao je Damir.


Pincom.info



Post je objavljen 07.08.2006. u 23:46 sati.