Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rhcpfanclub

Marketing

Chad Smith - bubnjar rekorder

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service - Click to enlarge

Chad Smith, bubnjar rock grupe Red Hot Chili Peppers, rođen je 25. listopada. 1961 godine u St. Paulu u Minnesoti. Roditelji su mu Curtis i Joan Smith. Ima brata Bradleya i sestru Pamelu, koji također sviraju.Njegov prvi bend zvao se Rockin' Conspiracy u kom je svirao njegov brat. U Peppersima svira od 1989 godine, kada je zamijenio Jacka Ironsa. Prije toga su mu Anthony i Flea rekli da će svirati u Peppersima samo ako dođe čelav. No Chad je furao svoj stil i zbog toga su ga prihvatili.
Osim što je vjeran Peppersima, Chad svira još i u nekim drugim grupama:
Anacrusis,Manic,Impressions(1991)
Leah,Andreone,Alchemy(1998)
Champion,Jack Dupree,Blues for everybody(1990)
John Fogerty,Blue Moon,Swamp(1997)
Lili Haydn,Lili(1997)
Wayne,Kramer,Dangerous madness(1996)
Point of entry,Pharaoh

Njegova Clinic Tour sa Steveom Whiteom bio je najveći bubnjarski događaj u UK.
Mnogi ljudi ne znaju da je njegovo puno ime Chadwick Gaylord Smith,a uvršten je i u Guinessovu knjigu rekorda za sviranje na najvećima na svijetu setu bubnjeva,sastavljenim od 308 komada.

Njegov omiljeni bend je Kiss. Obožava motocikle, roniti I igrati košarku. U slobodno vrijeme voli se družiti sa bubnjarima grupe Iron Maiden I Jamiroquai.

Njegovi poroci su cigarete I alcohol. Ima četvero djece, 9-godišnju Manon, 8-godišnjeg Justina, 5-ogodišnju Avu I jednogodišnjeg Colea. Oženjen je za arhitekticu Nancy Mack. Vjenčali su se u svibnju 2004 godine.

Chad je kao srednjoškolac pobjegao od kuće sa psom, a kada se vratio kući, majka ga je poslala u internat, ali bez psa.

Grupu U2 I Black Eyed Peas je nazvao za jedne novine prodanim dušama, jer su dopustili da se njihova glazba koristi u komercijalne svrhe iPod tvrtke.
Pri tom je izjavio:

"Osjećao bih se kao papak da smo to napravili. The Black Eyed Peas već izgledaju kao hrpa idijota i to je već postalo opasno.
Zlo mi je od tih svakojakih načina da bend podigne svoju prodaju. Mislim da je mlađim ljudima, ne starcu kao što sam ja, već normalno da imaju Led Zeppelin u reklami za traperice. Oh ne! Meni to nije normalno!"



Post je objavljen 06.08.2006. u 22:23 sati.