Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fcuhni

Marketing

Ej bok ljudi. Sigurno već svi znate da je svijetsko rukometno prvenstvo u hrvatskoj.
To je dobro jer budu se počela graditi veća rukometna igrališta a možda koji bude i u čakovcu ili varaždinu. Ajde ljudi bok........................


Hrvatskoj Svjetsko prvenstvo 2009!


Izvršni odbor krovnog svjetskog rukometnog tijela IHF-a danas je donio odluku: Hrvatska će biti domaćin Svjetskog prvenstva 2009. godine!. U konkurenciji Češke, Grčke i Rumunjske, hrvatski rukomet i sport uopće, izborili su još jednu veliku pobjedu...Hrvatski rukomet odnio je još jednu pobjedu! Ovog puta ne na parketu, gdje smo već navikli na odličja, već na "višoj razini". Nakon Europskog prvenstva 2000. i Svjetskog prvenstva za žene 2003., Hrvatska će 2009. biti domaćin najvećeg svjetskog rukometnog skupa!
U finalnom krugu glasovanja Izvršnog odbora IHF-a u njemačkom Herzogenauerachu, hrvatska kandidatura pobijedila je rumunjsku i dobila povjerenje čelnika svjetskog rukometa za organizaciju jednog od najvećih svjetskih sportskih događaja 2009. godine. Svjetsko prvenstvo za žene iste godine organizirat će Kina.
Veliki ugled našeg rukometa na taj je način još jednom potvrđen, a Hrvatska će biti jedna od rijetkih zemalja koja je u periodu od samo 9 godina imala prigodu ugostiti tri najveća svjetska rukometna turnira, osim olimpijskog.
Nakon kratkog slavlja, na čelnicima hrvatskog rukometa, ali i sporta uopće, je da već od ponedjeljka krenu u ozbiljan rad i pripremu organizacije ovog natjecanja. Puno stvari će trebati napraviti, između ostalog i novu dvoranu u Zagrebu za najmanje 16.000 gledatelja, dovršiti novu dvoranu u Zadru, a značajne zahvate zahtjevat će i ostali gradovi koji će biti zainteresirani za domaćinstvo.
Kraj ovog i početak narednog desetljeća tako bi za Hrvatsku mogli označiti pravu revoluciju u izgradnji i renoviranju već pomalo zastarjelih sportskih objekata. Uz domaćinstvo Svjetskog rukometnog prvenstva 2009., Split je već dobio domaćinstvo Svjetskog atletskog kupa 2010., a kulminacija bi mogla uslijediti ukoliko Hrvatska i Mađarska u prosincu dobiju domaćinstvo Europskog nogometnog prvenstva 2012.
EVO VAM JEDNA SLIKA


Post je objavljen 06.08.2006. u 10:01 sati.