Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/modestiblejz

Marketing

Sveopći preserans (dio četvrti)

Image Hosted by ImageShack.us

Konj

Za sezonu kiseli´ kukumara u našoj lipoj Rvackoj je poprilićno veselo štonobi rekli – svaki niki vrag, vrag mu sriću odnija! Oviman alkariman u Sinju dalo novega konja, neki juti (velu arapski) ždrebćić, pa sve zubiman grize sve kopitaman zemju tuće, goropadi se - ne zna jadan di je doša. Pa ga unda malo provodalo, pa malo proslikalo za novine a božemoj. I zanimjivo - di god konj tute i - zagrebaćki gradonaćelnik. Eto ga na vraže. A oti konj inaće neće bit za jahanje, nego da prostite samon za – jebanje. Odnosno on oće jahat, ali samo na kobile. Ča će Milan radit, oćeli i tamo konju sviću držat i koga će on zajahat, e to van ne znan reć´.
A ka´ su dobili i konja i gradonaćelnika, stali alkari mislit – dobronan je krenulo, ajmo mi i Pramijera? Pa su unda ošli u Banske dvore vidit i njega. I mislin se ja - to oni iđu širit ergelu.

Oluja

A mogli bi unda i u Knin. Probirat čakod beštija na proslavi Oluje. Jerbo biće ih tamo i prikoviše. Prvo niko nije tija tamo doć´, ma ni Pramijer, ma ni Pricidnik, ma ćak ni Šeks (Tomson u Ćavoglave dili pećeno, a šta u Knin dile? Šipak, eto šta) ali su se unda sitili da iđe godina prid jizbore – pa će isto ipak doć´ (a pećeno, uru prija ili posli s ražnja neće pobić, jel´ tako - jelda je). A di bi bija cirkus brez - klaunovi. Samo se nešta mislin, oće li zvat i Pricidnika Istoćnog ka šta su ga prija misec-dva zvali?

Zdravstvo

A doli jadnon ćoviku išlo oparirat slipo crivo, pa mu okinulo nogu. Mući – dobroje! A šta bi da je stvarno iša oparirat nogu, šta bi mun tek unda okinulo?! Glavno da je namin naše zdrastvo super i najboje na svitu i - da nije komunizam. Jer da je komunizam šta bi unda?! Evo gledaj na Kubu, lićenje sviman besplatno, nima liste likova, niko ništa ne plaća – e baš svašta! Ali ćekaj-ćekaj, neće ni oni dugo, samo da Videl crkne i eto i njiman naše sriće!

Vendeta

A naš narod popizdija, došlo jin sviman do grla! Dosta namin u Rvacku i pedovila, i oni ča tuku dicu, i oni neki ´omoseskualaca! Pa narod lipo zasuka rukave i juzeja pravdu u svoje ruke – pa je juzimaju svako malo. Ovega pribij, ovemun slomi nogu, ovega baci sa rivu neka malo sa ribaman pliva, vamon popili stub o´struje, vamo o´televona, probužaj susidu vodu, satari mun kravu. I tamon di triba, ma i tamo di ne triba. A judimoji, razumin ja to. Oni raćunaju – boje pribit dva-tri nedužna neg´ pustit zloćinca ili nedajbože crnju. To van dođe ka nova turistićka ponuda, dođi u Rvacku – da te pribijen. Rvacka u mon srcu, šaka u tvojon ćunki. Pa ka´ turisti navalu, ko će se moć´obranit?! Već vidin, slideća sezona – pun pogodak. Ka u Bejrut.

Mržnja

A jeste vidli onega Gibsona, a? Onega velikog virnika i kršćana? Onega ča puno voli Isusa? Malo se ka puno napija pa svašta nešta rasistićkoga izreka. Zaboravija i viru i crkvu i Isusa i ono ča je Isus po narodnosti bija. Kako ono velu - pijan govori, ča trizan misli. Ali ka´ se otriznija unda mun je došlo iz gujice u glavu da mun oti o kojiman se izlaja držu Holivud i muda, i da mun je i kolega Spilberg isto oti svat, pa se unda pokaja. Duboko. Sve se nešto mislin - pokajanje ludon virovanje. Ali ćudni su putovi Melovi.

Post je objavljen 04.08.2006. u 19:28 sati.