Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Bandić poklonio 7 milijuna kuna gradskog novca Zdravku Mamiću

Primijetio bih da je prilično mlako u javnosti prošlo slijevanje 7 milijuna kuna poreznih obveznika grada Zagreba u klub Dinamo na ime nekakve reklame.

Naime radi se o tome da je gradski holding kojim upravlja Slobodan Ljubičič (u biti znamo da je to sve pod vodstvom Milana Bandića, a da je Ljubičić samo izvršni pijun) platio 7 milijuna kuna Dinamu kako bi njegovi igrači u slijedećih godinu dana reklamirali grad Zagreb tako što će im na majicama pisati valjda ime Zagreba. Opravdanje za takvo rasipanje novaca našli su u tome da će se Zagreb preko Dinama reklamirati valjda po Evropi i time privlačiti kao turiste, te da Zagreb uvijek pomaže vrhunske sportove. Zanimljivo kako je tih 7 milijuna kuna točno visina prve rate koju bi Dinamo (čitaj Zdravko Mamić) trebao platiti za svoje pojačanje Novotnya.

Ma hajde… kakav je to vrhunski sportski klub Dinamo? Koliko znam vrhunski sportski klubovi bi bili oni klubovi koji kontinuirano na međunarodnim natjecanjima bilježe uspjehe. Koje je to vrhunske uspjehe zabilježio Dinamo? Pa prije dvije godine borio se u ligi za opstanak! Prošle godine ni primirisao evropi nije, a ove godine će prema svemu sudeći ispasti iz lige prvaka već u treće pred kolu te će završiti u manje atraktivnom kupu UEFA iz kojeg će također vrlo brzo ispasti.

Dakle zbog nekih 4 – 5 međunarodnih utakmica Zagreb je uplatio dinamu ogromnu svotu novaca i to njihovo objašnjenje ne drži vodu jer niti će Dinamo nešto posebno izreklamirati Zagreb niti je Dinamo vrhunski sportski klub.

Prava istina je da su si Milan Bandić i Zdravko Mamić kumovi te kao takvi pomažu jedan drugome, naravno rasipajući pri tome tuđi novac, a javnosti mažu oči smatrajući ih glupima.

Kad već holding ima toliko novaca, zašto onda prvo ne plate sve račune tvrtkama kojima duguju? Dok holding u prosjeku plaća račune s tri mjeseca odgode, a ponegdje se ta odgoda penje i do godinu dana, s druge strane rasipaju se novci kao da su pijani milijarderi.


Post je objavljen 04.08.2006. u 15:24 sati.