Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bbbkaubojka

Marketing

Dinam-Ekrans: Pet lakih komada u mrežu

Dinamo je protiv Ekranasa ispunio nekoliko ciljeva-"Modri" su i bez glavnih igrača lako sačuvali, štoviše i podebljali prednost ostvarenu u Litvi, a skauti Arsenala nisu ništa pametno mogli zaključiti o Kužeovoj momčadi.

Tako je Dinamov strateg ujedno i odmorio ključne igrače i zavarao iduće protivnike, a u cijeloj prići ne treba zaboraviti da je Dinamo dobio susret koji je morao dobiti. Naime, poraz u 2. pretkolu Lige prvaka bio bi katastrofa za maksimirski klub, a sada se "Modri" u miru i bez opterećenja mogu pripremati za Arsenal, sa spoznajom da ih i u slučaju poraza čeka utješni Kup UEFA.

Krenulo je sjajno po Dinamo, već u drgoj minuti "Modri" su stigli do pogotka, no to nije potaknulo golijadu, dapače. Marijan Buljat je s lijeve strane izveo slobodan udarac, a na petercu se najbolje snalazi Ljubojević koji glavom u padu šalje loptu u mrežu za 1:0.


Gotovo da smo reprizu gola vidjeli u osmoj minuti kada je Carlos gurnuo nisku loptu u mrežu, ali i Ljubojević, a potom i Anderson kasne za dijelić sekunde. U 17. minuti Turina je rukom prebacio pola igrališta i gurnuo Ljubojevića u priliku, ali njegov vrlo dobar udarac sa 16 metara dobro u korner izbija litavski vratar.

U 25. minuti Buljat je još jednom odlično ubacio, Ljubojević je najviši u skoku, ali dobar udarac odlazi preko gola. Kako je poluvrijeme odmicalo, to je i Dinamova igra bila neuvjerljivija i sve manje maštovita, kada je malo pao Modrić pao je i ostatak momčadi jer Agić i Vukojević nisu bili posebno disponirani za gradnju igre.

Drugi dio donio je potpuno otvorenu i obrambeno nekvalitetnu utakmicu, ali su barem gledatelji vidjeli dosta golova, iako Kužea neće previše razveseliti propuh u obrani domaćih. U 48. minuti Dinamo je došao do 2:0 zahvaljujući Vukojeviću koji je krasnim udarcem s ruba šesnaesterca u suprotne "rašlje" matirao suparničkog vratara.

Malo je nedostajalo da se sedma minuta kasnije među strijelce upiše i Ćorluka koji sjajno tuče glavom, ali lopta se odbija od vratnice. Ipak, Skrupskis je ponovno matirao u 62. minuti. Opet je ubacio Buljat, a nakon što je litavski vratar obranio prvi udarac Ljubojevića, osječki napadač precizan je iz popravnog, postiže svoj drugi gol na utakmici za Dinamovih 3:0.

Međutim, s dva neočekivana pogotka uzvratili su Litavci. Savenas je u 65. minuti pobijegao nesmotrenoj Dinamovoj obrani i smanjio na 3:1, a četiri minute kasnije Lukšys puca s 20-ak metara, lopta pogađa Ćorluku i vara Turinu za 3:2.

Dva olaka primljena pogotka razljutila su trenera Dinama i koji se odlučio u igru posljednih desetak minuta uvesti Dudu-a i Vugrinca pa je Dinamo odmah zagospodario terenom i počeo ozbiljnije prijetiti vratima Ekranasa.

Izmjene su se gotovo odmah isplatile, Vugrinec je proigrao Eduarda koji iskosa pogađa prvu vratnicu. Ipak, Dinamo je u posljednjim minutama stigao do dva pogotka koji su pobijedu učinili puno "ljepšom". Prvo je Vugrinec pucao s 20-ak metara, a lopta se odbila od ruke Klimavičiusa i tako prevarila vratara, a odmah zatim Ljubojević se po treći put upisuje među strijelce nakon ubačaja Grgurovića. Dinamo je tako upisao još jednu lijepu europsku pobijedu, a Kuže je dobio još naznaka što treba popraviti u preostalih tjedan dana do velikog okršaja s Arsenalom.









Post je objavljen 04.08.2006. u 08:16 sati.