Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rusalka

Marketing

O zlatnim ribicama (1)

Nije me bilo ovih dana jer - u subotu je moj grad pogodilo grmljavinsko nevrijeme u kojem sam ostala bez telefonske linije i bez pristupa internetu. Tehničar koji je danas konačno došao otkloniti kvar nije još ni izišao a ja sam već otvorila svoj blog i počela pisati novi post.

Jupiiii! Prvi komentari na mojem blogu. I to dobronamjerni.

Sanjac pita - tko (što) je Rusalka?


Photobucket - Video and Image Hosting


Rusalke su vodene vile (nimfe) iz staroslavenske mitologije. Prema predaji, one nastavaju jezera i rijeke. Dakle, Rusalke su "slatkovodne sestre" morskih nimfi - sirena. Rusalke mogu dobiti besmrtnu dušu ako zadobiju ljubav nekog smrtnika. No, neke Rusalke više vole povući smrtnika u svoje vodeno carstvo.


Zlatne ribice (carasus auratus)


Photobucket - Video and Image Hosting


Obećala sam napisati nešto o zlatnim ribicama - stanovnicima mojih vrtnih jezeraca. Zlatne ribice otporne su, živahne, druželjubive, znatiželjne i vesele. Uz to su izuzetno lijepe, jarkih boja i elegantnih kretnji.
Dugovječne su (prema nekim izvorima u dobrim uvjetima žive i više decenija). To znači da ćete svoje vodene ljubimce vjerojatno ostaviti u nasljeđe potomcima (blago njima).



Sposobne su učiti. Vrlo će brzo povezati vlasnikovo približavanje s hranjenjem, pa će vas pozdraviti upornim "prosjačenjem" hrane, a tomu je teško odoljeti.



Photobucket - Video and Image Hosting



Kao što se teško oduprijeti porivu da ribice neprestano hranite, teško je i ne dodirnuti ih, a to će vam one, kad se na vas naviknu, dozvoliti. Bolje je ipak ne dodirivati ih (barem ne prečesto) jer time oštećujemo sluzavi pokrov njihova tijela i izlažemo ih mogućim bolestima.



Photobucket - Video and Image Hosting



U mojim jezercima zlatne ribice žive u slozi sa žabama.



Video - zlatne ribice u jezercu - buretu







Napomena: Još uvijek ništa ne izgleda baš onako kako bih ja to htjela. No, učim pa će sljedeći postovi (nadam se) biti vizualno bolji.

Post je objavljen 03.08.2006. u 13:32 sati.